Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az [origo] szerdán a címlapján közölt egy cikket az MTI beszámolója alapján arról, hogy a Külügyminisztérium behívatta Irán budapesti nagykövetét, a hírügynökség azonban csütörtökön tudatta, hogy tévedés történt, valójában véletlenül egy június 24-i anyagot adtak ki ismét. Az MTI jelezte, hogy az előfizetői szerződés értelmében a visszavont anyag nem használható, ezért mi is eltávolítottuk az oldalunkról.

Továbbra is elérhető azonban az a cikk, amelyet még júniusban közöltünk, annak a közleménynek az alapján, amelyet most tévedésből az MTI ismét kiadott. Így lényegében az [origo] is elkövette azt a hibát, hogy kétszer közölte le nagyjából ugyanazt a cikket.

Mentségül annyi hozható fel, hogy rengeteg cikk készül, amelyeket nem folyamatosan ugyanaz a szerkesztő és újságíró készít, így nem feltétlenül emlékszik mindenki minden egyes cikkre. A tévedésből kiadott beszámolóban pedig szó esett az iráni nukleáris program elleni tiltakozásról, amely körül épp az utóbbi hetekben lángolt fel ismét a vita. Ezek a körülmények azonban nem változtatnak azon a tényen, hogy hiba történt, amiért elnézést kérünk olvasóinktól.

Korábbi cikkünket itt olvashatja.