Erik Sumo Band élő lemezfelvétel a Chakra Hackerrel - nyerj rá jegyet!

Vágólapra másolva!
Jó két éve már annak, hogy a magát indie-swing-pop csapatként aposztrofáló Erik Sumo Band betört a hazai zene-szcénába sajátos, David Bowie-val és Portisheaddel kacérkodó alter-jazz hangzásvilágával. A budapesti banda most a Chakra Hacker társaságában tart élő lemezfelvételt az A38 hajó fedélzetén: mielőtt Sumo-ék a húrok közé csapnak, a Chakra Hacker új, Blood Hit Parade névre hallgató lemezének nótáival barátkozhat a nagyérdemű. Reggae, indie, alter-rock, soul, jazz, swing-pop, latin és afro ritmusok - a két csapat neve garancia az eklektikus, számos hatást és néminemű ábrándos pszichedeliát mesteri módon mixelő muzsikára.
Vágólapra másolva!

"Nemrég jöttünk vissza Izraelből, ahol Tel-Avivban, a Barby nevű klubban nagy sikerű koncertet adott az Erik Sumo Band" - mesélte a zenekar billentyűse, Tövisházi Ambrus. Valóban úgy tűnik, megszaladt most a szekér a csapattal, amiből a műfaj kedvelői is jócskán profitálnak, hiszen két vadiúj Erik Sumo-anyag is várható 2008-ban.

A szombati élő lemezfelvétel anyaga várhatóan májusban jelenik meg, a német Pulver Records gondozásában. Mindenféle előre rögzített alapok és stúdióreszlik nélkül, "nyersen és vadul" adja elő a My Rocky Mountain számait a hét tagból álló formáció: a legendás filmzenék írója, színházi és zenés darabok szereplője, Kiss Erzsi, a játékos-törékenyhangú jazzénekesnő, Harcsa Veronika; a zenekar-alapító Tövisházi Ambrus, valamint Pápai István, Mészáros Ádám, Farkas Zoltán és persze a szeptemberben a zenekarhoz csatlakozott basszusgitáros Drapos Gergely - tehát a tavaly áprilisban feloszlott Amorf Ördögök hajdani legénységének színe-java. A koncert exkluzív vendége Lord Panamo az Allstars Ska Orchestra-ból, így természetesen ő is hallható lesz a korongon. Közben pedig elkezdődtek a második Erik Sumo Band-stúdióalbum felvételei a diósdi Főnix Stúdióban, méghozzá Jánossy Béla hangmérnök segítségével. Jánossy korábban olyan nevekkel dolgozott együtt színpadi technikusként, mint az Illés vagy a Fonográf, de bábáskodott a Kispál és a Borz anyagai születésénél is. Az új Erik Sumo-stúdióanyag tehát, ha minden jól megy, ősszel már a boltokba kerül.

Forrás: [origo]

Izraelben 550-en voltak kíváncsiak Sumo-ékra

Aki az A38 hajó felé téved, két legyet üthet egy csapásra, hiszen a kompromisszummentes, búfelejtő ugrabugra mellett a vájtfülű zenehallgatók is remekül szórakozhatnak. Plusz bónuszként ott lesz DJ Suhaid, a Bomb The Jazz partisorozat szülőatyja, aki kedvenc lemezeit pörgeti hajnalig.

Születtek azóta új számok is: spagetti-western, balkán funk, downtempo, elektro-sanzon, acid blues és barkács-pop