Virág helyett szürreális női kar és nyereményjáték nőnapra

Vágólapra másolva!
Nem mindennapi hölgykoszorú dicséri a női kreativitást és egyéniséget az idei nőnapon: egy barokk grófné Alanis Morrissette-ből, Enyából és Annie Lennoxból összegyúrva, egy égővörös hajú, sanzonokat éneklő Harisnyás Pippi és a mi külön bejáratú ironikus dívánk, Péterfy Bori - és mindez egy este az A38 Hajón, március 8-án, nőnapon. És ha ez még nem lenne elég: másnap este Péterfy Bori & Love Band Lovasi Andrással és videoklip-bemutatóval újráz. Az [origo]-val most jegyet nyerhetsz vasárnapra. Nőnapi ajándék Boriéktól.
Vágólapra másolva!

Március 8-án igazi csajos koncerttel ünnepelhetjük a nőnapot: olyan énekesnők lépnek fel ezen az estén az A38-on, akik már karakterükkel tüntetnek a bátor és egyéni női eszmény mellett: kapunk dekoratív, designolt holland grófnét, ugráló, vidám Harisnyás Pippit és szőke sanzon-vadócot. Egy nem szokványos nő kar mutatja meg szombat este az A38 Hajón, hogy mit tudnak a csajok.

Az este egyik főattrakciója a holland Lolly Jane Blue, aki tavaly Worms című kísérleti videóklipjével hívta fel magára a figyelmet. Éteri, misztikus énekstílusa arra az Enyára emlékeztet, akit még nem darált be a biznisz - némi csajos lazasággal és merész, kísérletező dallamvilággal fűszerezve.

Az az imázs, amit Lolly Jane Blue debütáló konceptalbuma (Worms) közvetít, talán még hangjánál is erősebb: a képeken egy szürreális barokk grófnét látunk kanyargó indás kosztümökben, rizsporral sminkelve. A posztmodern historikus külső megálmodásában a projekt többi tagja, Djovrie Krus stylist és Sil van der Woerd videóművész is részt vett.

Az éteri muzsika után rockos, melankolikus, szürreális bárzenét hallunk egy olyan lánytól, aki saját nevéből (Roos) űz gúnyt a zenekar (Roosbeef) névadásával. A 18 éves Roos Rebergen zenéje olyan, mint a haja: borzas, laza, egyéni és bátor. Sanzonokat énekel angolul és franciául, egészen egyedi stílusban.

A két holland lányt Péterfy Bori vezeti fel: az Amorf Ördögök egykori énekesnője - és nem mellesleg a Krétakör társulat oszlopos tagja - a tavalyi év nagy zenei szenzációja volt. Fáradt sanzonokból és szado-mazo asszociációkból (Vámpír) felépített (ön)ironikus díva-szerep hibátlanul beépült a hazai alternatív zenei életbe.

Ízelítő Lolly Jane Blue zenei világából: Worms

Bori kora tavaszi turnéjának budapesti állomásán két koncertet ad. Az elsőt szombaton, a holland lányokkal együtt ünnepelve a nőnapot, a másodikat pedig március 9-én hazai segítséggel: a vasárnapi bulin a remek hazai indierock-new wave csapat, a Hangmás is fellép, a Love Band koncertjén pedig Lovasi András vendégeskedik.

Forrás: [origo]
A Roosbeef csapata

A koncertek másik apropója, hogy a Filmszemle-díjas Mundruczó Kornél a napokban rendezi meg Bori új videóklipjét, amely a Vámpír című számból készül. A kész videóklipet az A38-as koncertek közönsége láthatja először.

Ízelítő a Péterfy Bori-féle sanzonokból: Hajolj bele

Fontos hír még a zenekar tájáról, hogy március 2-án jelenik meg - és kizárólag a dalok.hu online zeneboltban megvásárolható - a Péterfy Bori-remixgyűjtemény: a zenekar tucatnyi hazai előadót és producert kért fel a Hello Modern Dizájn című szám átdolgozására. Az átiratok remek hazai elektronikus előadók (többek között Anorganik, SKC, FineCutBodies, Anima Sound System, Julez, Soerii & Poolek, Norris Pekt, DJ Madd) mellett a Monchichi Potenciál zenekar, a Bedouins formáció és a Pannonia Allstars Ska Orchestra hegedűse, Barna György is készít nem hétköznapi és teljesen akusztikus verziókat.