A nyereség 30 százaléka Dzsudzsákék zsebébe kerül

Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs csapatkapitány és a magyar labdarúgó-válogatott tagjai indulás előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I-es terminálján. Az Eb-re 44 év után kijutott válogatott június 14-én Ausztriával játszik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele
Vágólapra másolva!
A tiszta nyereség 30 százalékát osztja szét a Magyar Labdarúgó Szövetség a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosai között.
Vágólapra másolva!

Vági Márton, az MLSZ főtitkára az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta: a 30 százalékot előre meghatározták, de a tiszta nyereséget nehéz kiszámolni. "A költségek biztosak, de minden nap emelkednek, mert újabb és újabb kiadásaink keletkeznek.

Vági Márton Fotó: Istvan Bielik - Origo

A főtitkár hozzátette, minden mérkőzésnek más díjazása van. "A továbbjutás egy külön premizált dolog, és a végén még azt is megnézik, hogy melyik mérkőzésnek mennyi volt a nézettsége. Tehát nagyságrendileg lehet tudni, hogy körülbelül mi van, de

augusztusban lesz végleges, hogy melyik csapat mennyit kap.

Attól függően, hogy ki ellen játszunk és hogy meddig jutunk."

Bízik a továbbjutásban

Vági Márton abban bízik, hogy a magyar válogatott június végéig marad Franciaországban - ez azt jelentené, hogy továbbjut a csoportjából, hiszen a nyolcaddöntőket június 25. és 27. között rendezik. "Elégedett akkor leszek, ha a nézők azt mondják, hogy jól szerepelt a magyar csapat. Hogy ez eredményben mit jelent, azt nem tudom, de reménykedem, hogy a tizenhat közé bejutunk" - idézi az m4sport.hu az MLSZ főtitkárát.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott kedden Bordeaux-ban Ausztria csapatával találkozik, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália nemzeti együttese lesz az ellenfele.