Rutinos sztárjai süllyesztették el a cseh fociválogatottat

Vágólapra másolva!
Vereséggel búcsúzott hazai közönségétől az Európa-bajnokságra készülő cseh labdarúgó-válogatott.
Vágólapra másolva!

A csehek ellenfele Dél-Korea volt, amely szerdán 6-1-es vereségbe szaladt bele a legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerő spanyolok otthonában.

Ehhez képest a csehek ellen az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek: előbb Jun Pit Karam csavart be egy szabadrúgást, aminél Petr Cech nem volt a helyzet magaslatán,

majd Tomas Rosicky adott el egy labdát a saját térfelén, aztán hiába próbálkozott egy veszélyes becsúszással, a támadás folytatódott, és Jun Pit Karam passza után Szok Hjon Dzsun éles szögből lőtt nagy gólt.

A csehek a szünet után gyorsan szépítettek, Suchy távoli lövésébe egy koreai védő tette bele úgy a lábát, hogy a labda a bal sarokba pattant, de a hazaiak egyenlítési kísérletét megcsáklyázta, hogy Gebre Selassie-t a 60. percben két sárgával kiszórta a bíró.

A vége így 1-2 lett, a csehek az Eb-n a spanyolok ellen kezdenek majd, és a horvátok, majd a törökök következnek a címvédő után.

A svédek hármat lőttek a walesieknek

A svédek a szintén Eb-résztvevő walesiekkel játszottak, és simán nyertek 3-0-ra. Az első gólnál Ibrahimovic látványos mozdulattal vitte el a labdát a tétovázó védők között, majd Forsberg fejezte be az akciót egy jobbsarkos lövéssel. Ibrahimovic a legutóbbi hét válogatott meccsén hét gólban vállalt szerepet, a mostani asszisztja előtt hatszor ő maga volt eredményes.

A második félidőben Lustig egy szöglet utáni kipattanót lőtt be, aztán Guidetti gyorsulta le Williamset, lövésébe pedig csak beleérni tudott Ward kapus.

Az oroszok Monacóban játszottak a szerbekkel, és a lényeges események az utolsó percekre maradtak, öt perccel a vége Dzjuba a léc alá lőtt, amivel úgy tűnt, az oroszok behúzzák a meccset, de Mitrovic még időben megvillant ahhoz, hogy 1-1 legyen a vége.

A nap leggólgazdagabb meccsét Brüsszelben játszották, ahol a belgák korán vezetést szereztek Lukaku révén, de a norvégok a második félidő elején már jobban álltak, Berisha nagy szóló után lőtt látványos gólt a jobb felsőbe. A belgák a második félidő közepén három perc alatt két fejesgólt is szereztek, és ezzel végül megfordították a meccset.

A törökök is egy fejesgóllal nyertek, Burak Yilmaz szállította a mindent eldöntő gólt a szlovénok ellen.

Felkészülési mérkőzések:
Szlovénia - Törökország 0-1 (0-1)
gól: Burak Yilmaz (5.)

Belgium - Norvégia 3-2 (1-1)
gól: Lukaku (3.), E. Hazard (70.), Ciman (73.), illetve J. King (21.), Berisha (48.)

Szerbia - Oroszország 1-1 (0-0)
gól: Mitrovic (88.), illetve Dzjuba (85.)

Csehország - Koreai Köztársaság 1-2 (0-2)
gól: Suchy (46.), illetve Jun Pit Karam (26.), Szok Hjon Dzsun (40.)
piros lap: Gebre Selassie (60., Csehország)

Svédország - Wales 3-0 (1-0)
gól: Forsberg (40.), Lustig (57.), Guidetti (87.)