Stieber lelkének is nagyon kellett ez a gól

Stieber ausztria magyarország
Stieber gólja végleg lezárt a a meccset
Vágólapra másolva!
Minimális játéklehetőség Hamburgban, elbukott osztályozó Nürnbergben, majd egy gyönyörű gól az Eb-n, amely egy csapásra szebb színezetet ad Stieber Zoltán idényének. A szélső a selejtezők során is szerzett egy látványos gólt, de a mostanit azért mégis az elé helyezi.
Vágólapra másolva!

Büszkék lehetnek most az Újpest korábbi U17-es csapatának tagjai, edzői, ugyanis elmondhatják magukról, hogy évekkel ezelőtt együtt játszottak, dolgoztak azzal a két játékossal, akik kedden eldöntötték az Ausztria elleni Eb-meccsünket. Az ifiben anno Szalai Ádám termelt jobban, ő 27 gólig jutott, de Stieber Zoltán is húsz fölött zárt, most pedig a Bundesligát megjárt rutinos játékosokként lettek hősök.

Megtört az átok

A 27 éves Stierbernek nem a mostani volt a legemlékezetesebb idénye, a Hamburgnál jegelték egész ősszel, majd elment kölcsönbe a másodosztályú Nürnberghez, ahol hat meccsen jutott szóhoz, és egy góllal zárt, csapata pedig elbukta az osztályozót a Huszti Szabolccsal felálló Frankfurt ellen.

Aztán ahogy Szalai megtörte a másfél éves góltalansági átkát, Stieber is egy pillanat alatt lerázta magáról az elmúlt idény minden keserűségét, amikor zseniálisan átemelte a labdát az osztrák kapus fölött.

Túl magabiztos volt az ellenfél

„Akkor már tudtam, hogy ezzel eldőlt a meccs, hiszen alig volt már hátra pár perc. Fantasztikus élmény volt nekem is, és a többieknek is, óriási dolog így kezdeni az Eb-t. Nem tudom, hogy az osztrákok túl magabiztosak voltak-e előzetesen, az Angliában légióskodó Arnautovic nagyon lazán kezdte a meccset, minden mozdulata erről árulkodott, de ez nekünk csak jó volt” – magyarázta Stieber, aki élő példája annak, hogy a kezdőből kiszoruló embereket sem szabad leírni.

Stieber gólja végleg lezárta a meccset Forrás: Origo

Amikor arról kérdeztük, mitől más ez a válogatott, mint a korábbiak, ez egységet emelte ki, ami a pályán is visszaköszönt, az amúgy nem éppen rakkolós Dzsudzsák Balázs sem átállott méterekről becsúszni, ha azt kívánta meg a helyzet.

Stieber csodálatos Eb-gólja

Stiebernek volt már fontos gólja az Eb előtt is a válogatottban, tavaly ilyenkor Finnországban, még Dárdai Pál irányításával, az ő bombájával hoztuk el a három pontot. „A finnországi is fontos gól volt, de ez most mindenképp elé került a sorban. Az is nagyon kedves számomra, és fontos is, mert ha az nincs, lehet, hogy nem vagyunk ma itt. Ez egy álom, hogy az Eb első meccsén be tudtam találni.”

A finneknek lőtt gól

Gólszerzőnk nem fél attól, hogy a mostani bravúrgyőzelemmel a csapat a kelleténél jobban felhívta magára a riválisok figyelmét, ők teszik tovább a dolgukat, ugyanúgy, ahogy eddig is. „A továbbjutásról még korai lenne beszélni. A többiekkel azt ecseteltük, hogy az is hihetetlen volt már, hogy itt vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek az eseménynek. Egyelőre fel kell dolgoznunk ezt az élményt, aztán elkezdünk készülni Izlandra.”