Kiesett a párbajtőröző Hormay Adrien

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Rosszul indult a magyarok számára a női párbajtőrözők egyéni olimpiai versenye, Hormay Adrien ugyanis kikapott, és ezzel búcsúzott a további küzdelmektől. A magyar vívó a 16 közé jutásért rendezett asszóban 15-13-ra maradt alul a román Ana Branzával szemben.

Az Elenikó vívócsarnokban ezúttal kevesebben gyűltek össze délelőtt, mint a férfi kardozók előző napi küzdelmei során, de a hangulatra így sem lehetett panasz. A három magyar induló a 64-es táblán nem vívott, Hormay ellenfele viszont már túl volt a bemutatkozáson, az első körben 15-14-re verte az algériai Gamirt.

Hormay kezdett aktívabban, de másfél perc után az első találatot a 2002-ben vb-bronzérmes román párbajtőröző vitte be. A magyar vívó fordított, majd 2-2-nél következett a pihenő. Továbbra is fej-fej mellett haladt a két versenyző, több együttes találat után azonban a második három perc után Branza vezetett 10-9-re. Hormay többet jött előre, de a román közbeszúrásai mindig ültek. Másfél perccel a vége előtt már két tus volt Branza előnye, ami meg is maradt a végére (15-13).

A folytatásban Mincza Ildikó a holland Tol, a címvédő Nagy Tímea pedig az orosz Zsivkova ellen lép pástra a 32 között.