Barta Nóra: A sikerért mindent fel kell áldozni

Vágólapra másolva!
Olimpiai portrésorozatunkban minden nap bemutatunk egy magyar olimpikont. A mai részben Barta Nóra műugró beszél a kezdetekről és pekingi várakozásairól.
Vágólapra másolva!

Barta Nóra eleinte csak gombákat és hasasokat ugrott a strandon, édesanyja kérésére próbálkozott meg először a fejessel. Az első edzésének dátumára napra pontosan emlékszik, elmondása szerint azonnal "megfertőzte" a műugrás, azóta el sem tudja képzelni az életét nélküle.

Az első nagyobb megmérettetése az ifjúsági Európa-bajnokság volt, ahol rögtön egy arany- és egy ezüstéremmel nyitott. "Ott megéreztem az ízét, azóta nagyon teperek" - mondja a 24 éves olimpikon, akinek a felnőttek között egy Eb-ezüstérem az eddigi legjobb eredménye.

A jobb körülmények miatt az év nagy részében Hollandiában készül, az ebből fakadó kényelmetlenségeket azonban szíveset vállalja. "Ha valamit el akarok érni, mindent fel áldozni" - jelentette ki.

Pekingbe azzal a céllal érkezett, hogy bejusson a 12-es döntőbe, és ott kihozza magából a lehető legtöbbet. A többi pedig, mint mondja, már nem rajta múlik, hiszen a mezőnyben 15-16-an is vannak, akik bármilyen eredményre képesek lehetnek.