Birkózás: Sastin első meccsén kikapott

Vágólapra másolva!
Vereséget szenvedett első mérkőzésén Sastin Marianna, a pekingi olimpia egyetlen magyar női birkózója.
Vágólapra másolva!

A 63 kg-ban érdekelt világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar versenyző a nyolcaddöntőben a kanadai Martine Durgenier ellen kezdett, aki egy kategóriával feljebb, 67 kg-ban háromszor volt vb-második.

Az első menetet a rivális mögékerülésért, majd egy újabb fogásért kapott ponttal 2-0-ra hozta, de a neheze még hátravolt. A folytatásban ugyanis Durgenier ismét a 25 éves magyar mögé került, majd pillanatnyi tusveszélyes helyzetbe hozta őt, ezért összesen négy pont lett a jutalma. A kanadai újabb lenti akciójáért további két ponttal gazdagodott, így 1:30 perccel a vége előtt kialakult a 6-0, ami a menet és egyben a mérkőzés végét jelentette.

"Nem ezt vártam. Marianna számára az első meccs mindig nehéz, ráadásul nem volt jó passzban, sokkal közelebbről kellett volna birkóznia. Sajnos nem úgy tűnik, hogy továbbmegy a vigaszágra" - nyilatkozta Vatai László női szakágvezető.

Az ellenfél következő mérkőzésén a hazai közönség támogatását élvező Hszü Haj-jennel akaszkodik össze, ha pedig netán őt is legyőzi, akkor várhatóan a kategória egyeduralkodója, a címvédő és 2002 óta minden világbajnokságon győztes japán Icso Kaori jön, így felettébb valószínűtlen, hogy a kanadai a döntőbe jutva bevinné Sastint a vigaszágra.