Fölényes vízilabda-győzelem a görögök ellen

Vágólapra másolva!
Fölényes győzelmet aratott a magyar férfivízilabda-válogatott Görögország ellen a pekingi olimpián az A csoport második fordulójában. Kemény Dénes csapata 17 gólig jutott, miközben Szécsi remek formában védett.
Vágólapra másolva!

Férfivízilabda, A csoport, második forduló:
Magyarország - Görögország 17-6 (7-2, 2-2, 4-1, 4-1)
Gól:
Biros 4, Benedek 3, Varga Dániel 2, Molnár 2, Madaras 2, Kásás, Varga Dénes, Hosnyánszky, Kiss Gergely

Montenegró ellen döntetlennel kezdett Kemény Dénes együttese Pekingben, a második fordulóban viszont már kötelező volt a győzelem a szerényebb játékerőt képviselő Görögország ellen. Eddig 57 meccsen csupán egyszer, 1997-ben szenvedett vereséget a magyar válogatott a görögtől, legutóbb, a júliusi Eb-n viszont magabiztosan, 8-3-ra nyertek Birosék.

Első negyed

A Kemény-csapat vezette az első támadást, majd kisvártatva Benedek egy kontra végén megszerezte az első gólt.Szécsi emberhátrányban védett ügyesen, a túloldalon előnyben Madaras dobott nagy gólt, jól működött a magyar csapat a találkozó elején. Mindkét csapat akciója elakadt a védőkön, aztán Görögország szépített, előnyből, középről. Benedek passzát éppen elérte Kásás, a lelassult labdát közelről a kapuba tolva ismét kétgólos előnnyel ment a magyar együttes.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kattintson a képgalériáért!

Varga Dénes villámgyorsan kihasznált egy előnyt, majd egy újabb kimaradt görög helyzet után Varga Dániel is meglőtte a maga gólját (5-1). A görögök kettős emberelőnyben is csak kapufáig jutottak, Benedeknek viszont nem kellett fór, hogy kipókhálózza a jobb fölsőt. Biros ötméteresből növelte az előnyt. A negyed utolsó másodpercében megduplázták góljaik számát a görögök, 7-2.

Második negyed

Biros elhozta a labdát, de kontrát fújt a bíró, így a görögök dobták a második játékrész első gólját. Madaras fórból a kapusba lőtt, ám a következő előnyt már nem puskázta el a Kemény-csapat, Biros laposan a jobb alsóba zúzta a labdát. Szécsi mutatott be egy bravúrt a magyar kapu előtt, több akció is kimaradt, csendesebben zajlott a második negyed az elsőnél. Kiss Gergő szép ívelése után Molnár Tamás egy ütemet kivárt, majd a kapus kezei közt a hálóba lőtt. Szécsi ismét nagyot védett, Kis Gábor mellébombázott egy szabaddobást, Szkizasz előnyből szépített, a félidőben 9-4.

Harmadik negyed

Kásás elhozta a labdát, majd kontrát fújt a játékvezető - pontosan ugyanúgy indult a harmadik negyed, mint az előző. Kimaradt görög helyzet után Hosnyánszky bikázott a kapuba. Szkizasz pattintott lövésénél Szécsi tehetetlen volt, az első negyed hengerelése óta inkább csak az előnyt tartotta Magyarország. Varga Dániel növelte a különbséget, Kását kiállították, az ellenfél ejtése veszélytelen volt. Kiss Gergely első gólját szerezte fórból, hétgólosra duzzadt a címvédő előnye. Mindkét oldalon kimaradt egy-egy helyzet, aztán Benedek ütempasszát Biros húzta a kapuba. Szécsi nagy nyújtozkodással elhárított egy légiveszélyt, az újabb görög támadásnál ziccert védett. Végszóra Kiss Gergely próbálkozott csavarral, mellé ment, de szép momentum volt.

Negyedik negyed

Most Varga Dénes hozta el a labdát, a zárónegyed első magyar akciója azonban elhalt a blokkon. Két görög támadás is kontrafalttal ért véget, majd Molnár második gólját szerezte remek összjáték végén, egy cselt is bemutatva. Görögország hamar szépített, aztán Doszkasz lövését Gergely István fogta, a másik oldalon viszont betalált Benedek, méghozzá látványos kapufás góllal talált be. Gergely újra védett egy nagyot, Biros lóbált hosszan egy kontra végén ziccerben, majd tízgólosra növelte a különbséget. Madaras a semmiből is betalált: úszott vissza a csapat három másodperccel a támadóidő lejárta előtt, a Pro Recco szélsője pedig a messzeségből kilőtte a bal alsót, kialakítva a 17-6-os végeredményt.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kattintson a képgalériáért!

Az A csoport második körének korábbi találkozóin Spanyolország szoros mérkőzésen győzte le Ausztráliát, Kanada viszont gólt sem dobott a néhány hete Európai-bajnoki címet szerző Montenegrónak. A csoportban Spanyolország vezet, Magyarország harmadik.

Csupa meglepetés a B csoportban: a szerbek és az olaszok is kikaptak, előbbeik Horvátországtól három góllal, utóbbiak az Egyesült Államoktól eggyel. Olaszország két kör után nullpontos.

A csoport, második forduló:
Spanyolország - Ausztrália 9-8 (4-0, 2-4, 2-2, 1-2)
Montenegró - Kanada 12-0 (3-0, 4-0, 4-0, 1-0)

A csoport állása:
1. Spanyolország 4 (25-14)
2. Montenegró 3 (22-10)
3. Magyarország 3 (27-16)
4. Ausztrália 2 (20-17)
5. Görögország 0 (14-29)
6. Kanada 0 (6-28)

B csoport, második forduló:
Horvátország - Szerbia 11-8 (1-3, 4-1, 4-1, 2-3)
Egyesült Államok - Olaszország 12-11 (2-1, 3-2, 3-4, 4-4)
Németország - Kína 6-5 (0-2, 5-2, 0-0, 1-1)

A B csoport állása:
1. Horvátország 4 pont (22-15)
2. Egyesült Államok 4 (20-15)
3. Szerbia 2 (19-18)
4. Németország 2 (13-16)
5. Olaszország 0 (18-23)
6. Kína 0 (9-14)