Másodszor is megváltozhat az olimpiai bokszmeccs eredménye

Vágólapra másolva!
A lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) tiltakoznak az indiaiak, mert a 60 kg-os súlycsoportban indult ökölvívójuk hiába nyert a pontozók szerint a londoni olimpia negyeddöntőjében, a nemzetközi szövetség (AIBA) módosította a végeredményt.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki bronzérmes Vikas Krishan kiélezett csatában 13-11-es pontozással győzött Errol Spence ellen, az AIBA azonban a mérkőzés felvételének tanulmányozása után az amerikait hirdette ki győztesnek 15-13-ra.

"Írásban panaszt tettünk a CAS-nál, mivel a megváltoztatott végeredmény miatt benyújtott fellebbezésünket elutasította az AIBA" - mondta az indiai olimpiai küldöttség képviselője. "Az amerikai bokszoló a második és harmadik menetben szabálytalanságok sorozatát követte el, ezeket azonban figyelmen kívül hagyta a nemzetközi szövetség."

Az AIBA indoklása szerint azért kellett módosítani a végeredményt, mert Krishan négy olyan szabálytalanságot követett el, amelyekért az amerikainak járt a pont.

A szintén indiai Manoj Kumar szombat este előbb a mérkőzésvezetőnél reklamált, majd gúnyosan megtapsolta a pontozókat, azt követően, hogy pontozással kikapott a brit Thomas Stalkertől.