A versenyzők a hibásak a bukásokért, nem a pálya

Annemiek Van Vleuten kerékpár rio olimpia
Netherlands' Annemiek Van Vleuten (L) leads USA's Mara Abbott during the Women's road cycling race at the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 7, 2016. / AFP PHOTO / POOL / Bryn Lennon
Vágólapra másolva!
Visszautasította a nemzetközi szövetség, hogy a bringások hatalmas riói bukásainak a rosszul kijelölt pálya lenne az oka. A vezetők szerint a versenyzők voltak óvatlanok.
Vágólapra másolva!

Nem a kijelölt útvonal volt a bukások oka az országúti mezőnyversenyben a riói olimpián - jelentette kik Brian Cookson, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke.

Rióban több rutinos kerékpáros is hatalmasat esett az országúti mezőnyversenyek során. Az ausztrál Richie Porte a vállát, az idei Giro d'Italia győztese, az olasz Vincenzo Nibali a kulcscsontjait törte múlt szombaton. Másnap a nőknél a holland Annemiek van Vleuten a versenyben vezetve úgy esett el, hogy a fejét beverte a járdaszegélybe. Három csigolyája eltörött, fej- és hátsérülést, valamint agyrázkódást szenvedett, és több napig kórházi ápolásra szorult.

Annemiek van Vleuten itt még az élen Forrás: AFP/Bryn Lennon

"Számos megbeszélésünk volt a kérdéses bukásokkal és azok körülményeivel kapcsolatban. A UCI-nál úgy látjuk, hogy az útvonalakat az ésszerűség határain belül tervezték meg.

– mondta Cookson szombati sajtótájékoztatóján.

"Bementem Annemiekhez a kórházba, és elbeszélgettünk arról, mi történt. Az ő esetében a helyzetfelismerésében volt a hiba" – mondta Cookson arra utalva, hogy a versenyző túl gyorsan ment a veszélyes lejtőn.

A pályakerékpárosoknál is akadtak nagy esések, például Melissa Hoskinsé.

Aztán volt, aki a földön fekvőt kikerülve óriási bravúrral, a pálya szélén egyensúlyozva úszta meg, hogy a nézők között kössön ki: