Sorozatban a hetedszer nyert az olimpián az amerikai női kosárlabda-válogatott

Oly Basket Horizontal, USA, Egyesült Államok
Ismét az Egyesült Államok ünnepelhetett
Vágólapra másolva!
A címvédő amerikai válogatott nyerte meg a tokiói olimpia női kosárlabdatornáját, mivel a vasárnapi fináléban könnyedén legyőzte a házigazda japán csapatot.
Vágólapra másolva!

A két együttes múlt pénteki csoportmérkőzésén 86-69-re győztek az Egyesült Államok legjobbjai, akik a döntőben főként az olimpiai, világ-, WNBA- és Euroliga-bajnok Brittney Griner 30 pontja révén diadalmaskodtak.

Az amerikaiaknál a 39 éves Diana Taurasi és a 40 esztendős Sue Bird lettek az olimpiák történetének első kosarasai, akik öt aranyérmet nyertek. Az ősztől a magyar bajnok Sopron Basketet erősítő Napheesa Collier nem dobott kosarat a fináléban.

Ismét az Egyesült Államok ünnepelhetett Forrás: AFP/Thomas Coex

Az Egyesült Államok legjobbjai megszakítás nélkül 55 olimpiai győztes meccsnél tartanak, és legutóbb az 1992-es játékok elődöntőjében kaptak ki.

Az elmúlt három Ázsia-bajnokságot megnyerő hazaiak a negyeddöntőben az Eb-harmadik belgákat, míg a négy között az Eb-ezüstérmes franciákat győzték le.

Eredmény:
kosárlabda, női torna, döntő:
Egyesült Államok-Japán 90-75 (23-14, 27-25, 25-17, 15-19)

szombaton játszották:
bronzmérkőzés:
Franciaország-Szerbia 91-76 (19-23, 24-17, 24-16, 24-20)

női torna, olimpiai bajnok:
Egyesült Államok (Ariel Atkins, Sue Bird, Skylar Diggins-Smith, Chelsea Gray, Jewell Loyd, Diana Taurasi, Napheesa Collier, Breanna Stewart, A'ja Wilson, Tina Charles, Sylvia Fowles, Brittney Griner)
2. Japán
3. Franciaország