Vágólapra másolva!
Az egyaránt a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságra készülő ukrán és Costa Rica-i válogatott nem volt egy súlycsoportban a kijevi barátságos mérkőzésen: a hazaiak sima, négygólos győzelmet arattak.
Vágólapra másolva!

A hazai csapatban nem játszott a még nem teljesen egészséges, a Milantól a Chelsea-be szerződő Andrij Sevcsenko, ám Oleg Blohin együttese így is váratlanul könnyedén diadalmaskodott Costa Rica ellen.

Az ukránok Spanyolországgal, Tunéziával és Szaúd-Arábiával, míg a Costa Rica-iak Németországgal, Lengyelországgal és Ecuadorral szerepelnek egy csoportban a labdarúgó-vb-n. Utóbbi válogatott Macedóniával meccselt Spanyolországban, és nem kis meglepetésre a dél-amerikai gárda 2-1-re kikapott.

A horvátok Iránnal találkoztak, és a két vb-résztvevő csatája 2-2-es döntetlenre végződött - igaz, a vendéglátók egyenlítő találata igencsak későn, a 97. percben született 11-esből.

Eredmény:
Ukrajna - Costa Rica 4-0 (3-0)
gól: Nazarenko (35.), Vorobej (39.), Kalinicsenko (40.), Belik (55.)

Ecuador - Macedónia 1-2 (1-1)
gól:
Tenorio (25.), illetve Maznov (28.), Mitreski (73. - 11-esből)

Horvátország - Irán 2-2 (1-1)
gól:
Prso (31.), Babic (97., 11-esből), illetve Karimi (21.), Borhani (82.)

* * *

A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezők során a magyarokkal azonos csoportban szereplő török válogatott Hamburgban nem bírt Észtországgal.

Eredmények:
Észtország - Törökország 1-1 (0-0)
gól: Neemelo (85.), illetve Unal (53.)

Mali - Marokkó 1-0 (0-0)
gól: Kanoute (65.)

[origo] / (MTI)