Vágólapra másolva!
Úgy látszik, az angolok azóta, hogy az 1986-os világbajnokságon "Isten keze" miatt szenvedtek vereséget (Diego Maradona aposztrofálta így az emlékezetes, kézzel ütött találatát), meglehetősen érzékenyek arra, hogy elnyerjék a felsőbb hatalmak jóindulatát egy-egy mérkőzés előtt.
Vágólapra másolva!

Négy esztendővel ezelőtt a világbajnokság alatt ez még fokozottabbá vált, így egy nottinghamshire-i tiszteletes, bizonyos Jeremy Fletcher a megszokottól igencsak eltérő imát mondott el az angol-brazil találkozó előtt. Az ima a következőképpen szólt:

Támadj fel, Ó, Uram, és ne hagyd, hogy a brazilok győzedelmeskedjenek felettünk
Támassz bennük félelmet, Ó, Uram
Emeld fel a kezedet, zavard össze Ronaldo és Rivaldo hatalmát
És taszítsd kétségbeesésbe Ronaldinhót
Ó, Uram, ha mást nem, legalább adj meg a számunkra egy vitatható lesgólt az utolsó percben
Hogy a világ megismerje, milyen nagy is vagy
És általad diadalmaskodni fogunk ellenfeleink felett
Hogy végre eljuthassunk a döntőbe
Még akkor is, ha a finálét vasárnap rendezik, és senki sem fog templomba menni,
Ámen.

Először úgy tűnt, hogy Isten meghallgatta az imádságot, hiszen Lúcio hatalmas hibáját nehéz lenne mással magyarázni, mint a felsőbb hatalmak beavatkozásával, ám a szünet után nem Ronaldinho, hanem inkább David Seaman zavarodott össze, és a háromoroszlánosok így még a legjobb négy közé sem jutottak be.

Mindez azonban nem szegte kedvét egy newcastle-i tiszteletesnek, hogy a Szarkák megsegítése érdekében kissé átírjon néhány zsoltárt. Glyn Evans tisztelendő atya, aki Newcastle-ban a St. Andrews templomban látja el feladatát, így fogalmazott:

"Olyan sok ember szurkol szenvedélyesen a Newcastle Unitednek, hogy érdemesnek találtam összekapcsolni a futball és Isten iránt érzet szeretetet. Ha ez azt jelenti, hogy vasárnap többen járnak a misére, akkor már elértem a célomat. Az éneklés összehozza az embereket, akár a templomban, akár a lelátón történjék" - mondta Evans atya, akinek legsikerültebb alkotásai közé a Lőj, Shearer, lőj (a Ragyogj, Jézus, ragyogj dallamára) és a Meneteljetek, Bobby katonái című zsoltárátiratok tartoznak.