Nem fél hazamenni a kameruni kapitány

Vágólapra másolva!
Egy magyarázkodásra kényszerülő és egy, a győzelem ellenére is kritikus kapitány jelent meg a Kamerun-Dánia futballmeccs utáni sajtótájékoztatón. Az afrikaiak kapitánya, Paul Le Guen nem érzi magát hibásnak a kiesés miatt, és nem fél attól, hogy a népharag elsöpri, Morten Olsen pedig a továbbjutást életben tartó győzelem ellenére morcos hangulatban volt csapata rengeteg hibája miatt.
Vágólapra másolva!

Dajka Balázs helyszíni tudósítása Pretoriából

Paul Le Guen, a kameruni válogatott kapitány elmondta, a kiesés ellenére nem akar lemondani és nem fél visszatérni Kamerunba, mert úgy érzi, nem követett el taktikai hibákat a csapat összeállításánál.

"Nagyon bánt a kiesés, igazából a dánok ellen benne volt a meccsben az is, hogy nyerhetünk, de nem volt szerencsénk. Sokkal bosszantóbb a Japán elleni vereség, azon a találkozón nagyon gyengén játszottunk" - nyilatkozta Le Guen, aki kitért a válaszadás elől, amikor arról faggatták, a japán vagy a dán csapat jut majd tovább a nyolcaddöntőbe, és abban bízik, a hollandok elleni, tét nélküli összecsapáson a csapat az ország büszkeségéért játszik majd.

A győzelem ellenére Morten Olsen meglehetősen kritikus volt, a dán kapitány szerint csapata túl sok hibát követett el a meccs folyamán. "Pocsékul kezdtük a meccset, de utána megmutatta a csapat, hogy tud küzdeni és hogy mennyire akar nyerni. A kameruniak megleptek azzal, hogy három helyett csak két csatárral kezdtek, de viszonylag hamar sikerült alkalmazkodni ehhez. Sok a sérültünk, Tomasson, Daniel Jensen és Bendtner sem teljesen egészségesen játszott, de ez is mutatja, hogy a mai győzelem a rossz játék ellenére egy hősies teljesítmény volt."

Bár a FIFA-nál Agger lett a meccs embere, Olsen Rommedahlt is dicsérte, aki egy gólt előkészített, a másikat pedig maga vállalta, és állandó rettegésben tartotta a kameruniak bal oldalát. Agger, a kapitányához hasonlóan, a hibákat emelte ki, mondván, az első félidőben nem játszottak csapatként, és a meccs legnagyobb pozitívuma, hogy ezzel együtt is nyerni tudtak.