Vágólapra másolva!
A világsajtó a hollandok dícséretét zengi és riadót fúj a spanyoloknak. 2010-ben is vereséggel indult hódító útjára a seleción Dél-Afrikában, de idén a megalázó holland-meccs után élethalál-kérdés legyőzni Chilét.
Vágólapra másolva!

A spanyol Marca kemény kritikával illette Vicente del Bosque szövetségi kapitány válogatottját. A szaklap megalázó vereségről ír, leszedi a keresztvizet a csapatról a hollandok elleni vereség után. "Casillas legrosszabb napja" - fogalmaz a Marca. Hozzáteszi, van Persie és Robben vezérletével az Oranje bosszút állt a 2010-es vébé-döntőért.

A holland De Telegraaf nem fukarkodik a jelzőkkel. "Semmihez sem fogható meccs! A holland triumvirátus elintézte a spanyolokat. Louis vna Gaal is így szerette volna. Egy pillanatra elfelejtettük a dél-afrikai traumát!" - írja a holland napilap.

A brazil Globoesporte a négy évvel ezelőtti főszereplőkre koncentrál. Van Persie és Robben négy éve betlizett a döntőben, 2014-ben viszont két gólt szereztek a spanyolok ellen. Ugyanakkor a johannesburgi döntő, a Soccer City hőse, Casillas hibázott.

Az olasz La Gazzetta dello Sport szakírója megalázó spanyol vereségről ír. "Robben és van Persie show-ja" - írja a milánói székhelyű sportlap, amely előre vetíti, hogy a vereség egyben azt is jelentiu, hogy ha tovább is jut a csoportjából a spanyol válogatott az egyenes kieséses szakaszban várhatóan a házigazda, Brazíllia lesz az ellenfele.

A német Bild a Bayern München szélsőjét emeli ki. "Robben elsüllyesztette Spanyolországot!" - írja a szaklap. Sőt, egyenesen a világbajnokság új favoritjaként számol Hollandiával. A címvédővel kapcsolatban megjegyzi, hogy ismerős lehet számára a rossz rajt: 2010-ben is vereséggel kezdett a világbajnokságon, mégis odaért az első helyre.

Az argentin Olé a holland támadófoci diadaláról ír, ugyanakkor figyelmeztet, még korai lenne leírni a spanyolokat. "Del Bosque-t kiütötték, történelmi táncot járattak a spanyolokkal!" - olvasható az Olé címlapján.