Halálosan megfenyegették Luis Suárezt

Luis Suárez, foci, foci-vb, uruguayi fociválogatott
BRAZIL, Sao Paulo : Uruguay's forward Luis Suarez gestures during a training session at the Corinthians Arena in Sao Paulo on June 18, 2014, on the eve of a FIFA World Cup Group D match between Uruguay and England. AFP PHOTO / DANIEL GARCIA
Vágólapra másolva!
Az Uruguay elleni vereség és az azzal járó a kiesés kihozta az agresszív vadállatot néhány angol drukkerből, Luis Suárezt életveszélyesen megfenyegették. Még egy parlamenti képviselő is nekiállt szidni a kétgólos uruguayi csatárt.
Vágólapra másolva!

Két gól Anglia ellen a jelek szerint megbocsáthatatlan bűnnek számít egy Angliában játszó labdarúgótól. A Liverpoolban futballozó Luis Suárez márpedig két góljával egymaga verte meg Angliát csütörtök este, és azóta az is kiderült, hogy Costa Rica Olaszország elleni győzelmével Anglia nem jut tovább a nyolcaddöntőbe.

A kiesést nehezen heverték ki egyes szurkolók, a Twitteren halálosan megfenyegették a kétgólos Suárezt. "Ha visszatér Angliába, megöljük" - ilyen és ehhez hasonló üzenetek jelentek meg.

Még egy politikus, Ian Austin parlamenti képviselő is beszállt a gyalázkodásba. Ő ugyan nem fenyegette Suárezt, csak azon sajnálkozott, szintén a Twitteren, hogy pont a "piszkos, erőszakos, rasszista, csaló Suárez" ejtette ki Angliát. Hozzátette, ezt nem csak azért mondja, mert gólokat szerzett.

Austin nyilvánvalóan a játékos korábbi botrányaira utalt: Suárezt nyolc meccsre eltiltották, miután "negritónak" nevezte Patrice Evrát (bár azzal védekezett, ez Uruguayban nem számít becsmérlő kifejezésnek), egyszer pedig tízmeccses eltiltást kapott azért, mert a pályán megharapta Branislav Ivanovicot.