Botrányos beadásokkal is lehet meccset nyerni

VB OPTA stat CHI AUS 3
Vágólapra másolva!
Ha az első 14 percet nem számítjuk, döntetlenre végződött az Ausztrália-Chile vb-meccs, és ami meglepő, az ausztrálok a 3-1-es vereség ellenére megannyi statisztikai adatban jobbak voltak dél-amerikai ellenfelüknél.
Vágólapra másolva!

A labda a játékidő 64,6 százalékában a chileieknél volt, és nagyon kevéssel - négy százalékkal - a megnyert párharcok tekintetében is a dél-amerikaiaik voltak jobbak, de csak a földön.

A levegőben szinte verhetetlennek bizonyultak az ausztrálok (a légi párharcok 72,7 százalékát megnyerték), nem véletlen, hogy Tim Cahill fejjel szerezte a gólját, sőt volt még egy fejese, amelyből gól lett, de - helyesen - nem adták meg les miatt.

Az ausztrálok 17-szer szereztek labdát, míg Chile csak kilencszer, de mint a végeredmény mutatja, ennek nem volt jelentősége. Mint ahogy annak az elképesztő adatnak sem, hogy a chilei csapat beadásainak csak az 5,9 százaléka volt sikeres. Ezek szerint beadások nélkül is simán meg lehet nyerni egy meccset, az pedig semmit nem jelent, ha tízből legalább négyszer jó helyre tekerik a szélsők a labdát, mint ahogy az ausztrálok tették.

Forrás: Origo