Nyolc olimpiai bajnok Kemény Dénes vb-keretében

Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szövetségi kapitány 19 fős bő keretéből megnevezte azt a 13 játékost, aki tagja lesz a magyar válogatottnak a férfi vízilabdázók március 20-án kezdődő melbourne-i világbajnokságán. A gárdában nyolcan maradtak a 2004-es athéni ötkarikás játékokon aranyérmes együttesből.
Vágólapra másolva!

A névsor (dőlt betűvel az olimpiai bajnokok):
kapusok: Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
mezőnyjátékosok: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes.

"Úgy gondolom, hogy így vagyunk jobbak, most ez a legerősebb csapat" - mondta Kemény Dénes a szerda délelőtti csapathirdetést követően. "Ugyanakkor a most kimaradt játékosokkal, a kapus Baksa Lászlóval, továbbá Gór-Nagy Miklóssal, Hárai Balázzsal, Hosnyánszky Norberttel, Kiss Csabával és Steinmetz Ádámmal megbeszéltem, mik a javulási lehetőségeik. Tudattam velük, hogy szeretném, ha előbbre lépnének, fejlődnének, mert akkor a nyári Világliga-meccseken velük együtt még erősebb lesz a bő olimpiai csapatunk."

Forrás: EPA

Steinmetz Ádám ezúttal a medence szélére kényszerült

A szövetségi kapitány arról is beszámolt, hogy szerdán a www.vlv.hu címen elindult a vízilabda-válogatott saját, exkluzív honlapja. "Sok szurkoló folytathat párbeszédet a főszereplőkkel. Minden olyan dolog, ami a csapattal kapcsolatban publikus, meg fog itt jelenni" - nyilatkozta Kemény Dénes.