Vágólapra másolva!

Emelt fővel veszített a Knicks<br/>

A New York Knicks vezetői az elvesztett finálé ellenére büszkék a csapatukra, amelyből a bajnoki döntőben többen sérülten vállalták a játékot. A New Yorkiak közül Larry Johnson, Chris Childs, Chris Dudley és Latrell Sprewell sem volt teljesen egészséges.

Sprewell ráadásul a finálé tragikus hősének is bizonyult, miután az ötödik felvonás utolsó másodpercében dobása nem hullott be a gyűrűbe, ami a San Antonio bajnoki címét eredményezte.

- Minden játékosom a maximumot hozta ki magából. Nagyon csalódott vagyok a végeredmény miatt, ugyanakkor büszkék lehetünk a csapatunkra, ezúttal ennyire futotta az erőnkből - mondta Jeff Van Gundy, a Knicks edzője.

A szakvezetőt két hónappal ezelőtt még meneszteni akarta Dave Checketts, a Knicks elnöke. - Ez már a múlt, a következő idényre új szerződést kínálunk Jeffnek, és az éves fizetése 2 millió helyett 3.5 millió dollár lesz - jelentette be Checketts. - Azt persze még nem tudom, hogy aláírja-e ezt a megállapodást, de ezzel most nem is foglalkozom. Büszke vagyok rá és a csapat valamennyi játékosára, a jövőről majd tárgyalunk. - tette hozzá az elnök.

A New York Knicks eddig kétszer szerezte meg a bajnoki címet (1970, 1973) és 1994 után másodszor vesztett a döntőben.
Az idei fináléban láthatták a legkevesebb pontot a nézők: a San Antonio mérkőzésenként 84.8, a New York 79.8 pontot szerzett. Ugyanakkor most adták el a legkevesebb labdát a játékosok és mivel az alapszakasz két legjobban védekező együttese találkozott egymással, ezúttal szedték a támadók a legkevesebb lepattanót az ellenfél palánkja alatt.

(MTI)

Ajánló:

Az NBA hivatalos honlapja