Vágólapra másolva!

Barkley aláírt a Houstonhoz<br/>

A korábban visszavonulását fontolgató Charles Barkley egyéves szerződést írt alá a Houston Rockets csapatához. Így Karl Malone, Penny Hardaway, Mitch Richmond, Vin Baker és Detlef Schrempf után még egy nagymenő elkelt a játékospiacon.

Fotó: Reuters

Barkley bajnoki gyűrűt akar

- Barkley remek játékos, nagy szüksége van rá a klubnak - nyilatkozta a Houston elnökhelyettese, Carroll Dawson. - Büszkék vagyunk arra, hogy az NBA történetének legjobb 50 játékosa közé beválasztott sportoló már négy idényt töltött nálunk.

Barkley pályafutására az tenné fel a koronát, ha idén első lenne a Houston: az NBA-ben 16 idényt eltöltő kosárlabdázó ugyanis a nagy "öregekhez", Patrick Ewinghoz (New York Knicks) és Reggie Millerhez (Indiana Pacers) hasonlóan még nem volt bajnokcsapat tagja.

A Sacramento Kings ugyanakkor leigazolta a háromszoros bajnok veterán center Bill Wenningtont a Chicago Bullstól. A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra. A 213 centis, 126 kilós hat évet húzott le a Szeles Városban, és 1996 és 1998 között három bajnokságot nyert, 70 rájátszásmeccsen lépve pályára összesen. A 36 éves Wennington 4,6 pontot és 3,0 lepattanót szerzett 713 mérkőzésén az NBA-ben 12 éves pályafutása során. A St. John's Universitytől a Dallashoz került 16. választottként az 1985-ös drafton, majd hat Mavericks-szezon után a Kings igazolta le 1990-ben.

A szabadügynökvásár augusztus 1-jén kezdődött, és a legnagyobb neveket már elhappolták. A megmaradt keveseket posztok szerint soroljuk fel.

Irányítók: a Hall of Fame tagja, John Stockton biztosan a Utah Jazznél marad, egyetlen kérdőjellel csupán: egyszezonos vagy többéves szerződést kötnek-e a 37 éves játékossal? A többiek közül a legnagyobb név Sherman Douglas, aki az előző, csonka szezont a Los Angeles Clippersnél töltötte.

Góldobó hátvédek: A veterán Jeff Hornacek (36) a Utah-nál marad, Ron Harper (35) viszont többéves szerződést szeretne, de ilyet a fiatalításban gondolkodó Chicago nem szívesen írna alá vele. A jazzes Shandon Anderson viszont méltán számíthat sorbanálló csapatokra, hiszen kevesli a fizetését Salt Lake Cityben. Egy nagy baj van, miszerint szinte már mindenki vett magának hátvédet.

Csatárok: Corliss Williamsont a Sacramento nagyon szeretné visszaigazolni egy többéves kontraktussal, amit az életerős - és erőcsatárként is alkalmazható - játékos valószínűleg el is fogad majd. Terry Cummings, a volt All-Star-játékos valószínűleg a Warriorsnál marad.

[mécs]

forrás: NBA.com

(MTI)

Ajánló:

Az NBA.com a játékosokon tartja a szemét

Korábban:

Charles Barkley, az NBA-ban szereplő Houston Rockets veterán játékosa korábbi elhatározása ellenére idén mégsem vonul vissza. Barkleynak több klub is szerződést ajánlott, végül ezért döntött a folytatás mellett.