Vágólapra másolva!

Sydney Reebok helyett Nike-ba öltözik<br/>

A Reebok helyett a szintén amerikai központú Nike cég lépett a jövő évi sydneyi olimpia támogatói közé.

A szervezőbizottság (SOCOG) és a sportruházati termékekkel foglalkozó cég megállapodásáról Dick Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kanadai alelnöke, a szervezet marketingügyekért felelős vezetője számolt be Lausanne-ban.

- Nagyon boldog vagyok - fogalmazott tömören Pound, aki hozzátette: a támogatói szerződést a lehető legrövidebb időn belül megkötik.

A Reebok ezen a héten jelentette be, hogy egyoldalúan felbontja szerződését a SOCOG-gal. A cég álláspontja szerint a szervezőbizottság - azzal, hogy más sportszergyártó vállalatokkal is kapcsolatba lépett - nem tartotta be a kizárólagos szállítói jogra vonatkozó megállapodást. A SOCOG vezetői nem fogadták el az érvelést, egyúttal sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy a "békítő" tárgyalások nem vezettek eredményre. A Reebok jogi úton keresi igazát.

(MTI)

Korábban:

A Reebok International amerikai sportszergyártó cég felbontotta - egyes jelentések szerint 15 millió ausztrál dolláros - támogatói szerződését a sydneyi olimpia szervezőbizottságával, amely épp a mai napon szabadult meg a jegykrízis első számú felelősének tartott munkatársától.