Vágólapra másolva!

Gyorsulási verseny áldozata lett Phills<br/>

A rendőrségi vizsgálat szerint több mint 120 km/órás sebességgel száguldott Bobby Phills, az NBA-ben szereplő Charlotte Hornets játékosa, amikor szerdán halálos balesetet szenvedett.

Ricky Robbins, a nyomozást vezető felügyelő a Charlotte Observer című lapnak elmondta, hogy Phills csapattársával, David Wesleyvel éppen egy illegális gyorsulási versenyben vett részt, amikor elvesztette uralmát autója felett. A Porsche frontálisan ütközött egy szembejövő gépkocsival, amelybe utóbb egy kisbusz is beleszaladt hátulról. A másik kosaras megúszta a szerencsétlenséget, a többi sérültet kórházba szállították, Phills pedig szörnyethalt.

Mivel a közutakon folytatott versengést tiltják a törvények, és az áldozat jelentősen túllépte a baleset helyszínén megengedett maximum 72 km/órás sebességet, valószínű, hogy a körzeti ügyész hivatala az érintettek némelyike ellen vádat emel az ügyben. Erről azonban még nem született döntés, mivel az események teljes rekonstruálása további néhány napot igénybe vesz. A bírósági feljegyzések szerint egyébként Phillst már tavaly februárban is pénzbírsággal büntették gyorshajtásért, Wesley pedig eddig kétszer állt bíróság előtt hasonló okból.

Az elhunyt kosaras a Charlotte Coliseum nevű csarnok közelében járt szerencsétlenül, éppen a Chicago Bulls elleni mérkőzést megelőző edzés után. A találkozót utóbb elhalasztották. A feleségét és két kisgyermekét hátrahagyó Phills 1997-ban került a Hornetshez a Cleveland Cavalierstől, és 33 millió dolláros futó szerződésének még a felét sem töltötte le. Pályafutása során 10,9 pontos átlagot ért el, a lepattanók terén 3,2-es, a gólpasszokat illetően 2,7-es mutatóval rendelkezett. Idén csapata negyedik legeredményesebb játékosának számított.

(MTI)

Ajánló:

A játékos aktája az NBA.com-on