Vágólapra másolva!
Az Indiana szombati sikere után Alonzo Mourning (Miami), Scottie Pippen (Portland), illetve Shaquille O'Neal (L. A. Lakers) vezetésével vasárnap is az előkelőbben jegyzett, tehát odahaza kezdő csapatok nyertek. Meglepő módon csak a Knicks tanúsított főcsoport-elődöntőbeli ellenfélhez méltó ellenállást, a Jazz és a Suns simán behódolt.

Fotó: Reuters

"Zo" utolsó előtti kosara felülről


A Heat egy másik párharcot is megnyert: a Jamal Mashburn - Latrell Sprewell ütközet 21-11-es hazai sikerrel ért véget. Allan Houston, aki tavaly az első kör ötödik meccsében egy utolsó pillanatban dobott kosárral hazai pályán ejtette ki a Miamit, 21 ponttal volt a Knicks legjobbja.

Fotó: Reuters

Úgy tűnik, mintha Ostertag zsákolna,
de a Jazz centere csak egy büntetőre
volt képes

A Jazznél nagy gondot okozott a túl hamar három faltot begyűjtő John Stockton és a sérült Karl Malone csupán szakaszos jelenléte, de az első félidőben jól tartották magukat a kispadjuk révén, amely 22-7-re verte ezalatt a hazaiak hasonló alakulatát. Malone - a liga egyik legelnyűhetetlenebb játékosa - szalaghúzódást szenvedett a bal térdében, amikor csapattársával, Armen Gilliammel üközött a második negyedben. Az öltözőben sántikált, de később visszatért, és 29 játékperc alatt 22 pontot szerzett.

Pippen mellett Arvydas Sabonis volt a hazaiak legnagyobb erőssége: 13 pontot és 14 lepattanót szerzett a litván center, de a playoffban hazai pályán eddig veretlen Blazersnél összesen hat játékos dobott tíz pont felett (a Jazznél csak három).

Fotó: Reuters

Kidd (elöl) csak három pontot tudott
dobni Bryant mellett

Kobe Bryant további 25 pontot szerzett és Jason Kiddet, a Phoenix motorját három ponton tartotta (a bokatöréséből a San Antonio elleni negyeddöntő negyedik meccsén visszatért Sivatagi Vihar 7-7 pattanót és aszisztot azért bevállalt), a Los Angeles-iek pedig tőlük gyengének számító 43,5%-os mezőnymutatójuk ellenére veretlenek maradtak hazai playoffmérkőzéseiken (a liga legjobbja 22,3 ponttal veri átlagban a vendégeit).

Keleti főcsoport, elődöntő:
Miami Heat - New York Knicks 87-83
AmericanAirlines Arena, 20 053 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Mourning 26, P. J. Brown 16, T. Hardaway 7, illetve Houston 21, Camby 13, Childs 6
Az állás: 1-0 a Miami javára

Nyugati főcsoport, elődöntők:
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 94-75
The Rose Garden, 20 351 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Pippen 20, Sabonis 14, Sabonis 4, illetve Malone 22, Malone, Polynice 8-8, Stockton 6
Az állás: 1-0, a Portland javára

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 105-77
Staples Center, 18 997 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): S. O'Neal 37, S. O'Neal 14, Shaw 4, illetve A. Hardaway 25, Kidd, Blount 7-7, Kidd 7
Az állás: 1-0, a Los Angeles Lakers javára

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A Miami lépett tovább elsőként a konferencia-negyeddöntőkből, három mérkőzésen söpörve el a Detroitot. Nemcsak a Grant Hillt nélkülöző Pistons, a Tim Duncan hiányától szenvedő San Antonio esete is jól példázza a sztárok fontosságát: a címvédő ellen előnybe került a Phoenix. A Seattle hazai pályán szépített a Utah ellen, az Indiana pedig Milwaukee-ban nyerve szerzett előnyt.