Vágólapra másolva!

O'Neal: "Már csak négyet kell nyernünk" <br/>

Rendkívül furcsa helyzet állt elő az NBA rájátszásában: míg a nyugati parton a Los Angeles Lakers kereken tíz napot pihenhet a nagydöntőig azután, hogy rekordértékű pontkülönbség-átlaggal söpörték el a San Antonio Spurst, a Keleti főcsoport döntőjében a Milwaukee Bucks és Philadelphia 76ers még legalább két meccset kénytelen játszani úgy, hogy egyre szaporodnak köztük a sérültek, a játék pedig egyre durvábbá válik.

Fotó: Reuters

A legkisebb és a legnagyobb:
Fisher és O'Neal

A Lakers lehet a történelem első csapata, amely végigsöpri a playoffot, ráadásul a június 6-án, Los Angelesben kezdődő nagydöntőig kereken tíz napjuk van a feltöltődésre. A hosszú szünet nem zavarhatja meg őket, hiszen a Portland és a Sacramento legyőzése után is pihenhettek. "Az edzői stáb nagyszerűen karban tart minket, koncentráltak maradunk" - ígéri Kobe Bryant, a Lakers rájátszásbeli legeredményesebb játékosa.

Fotó: Reuters

A rájátszásban 31,6 pontos átlaggal dobó
Bryant vette át a nyugati győztesnek járó
trófeát

Fotó: Reuters

Iverson és Brown, a legértékesebb játékos
és a legjobb edző

A Bucks még Milwaukee-ban tartott edzést, ahol George Karl főedző a szokása szerint keserűen nyilatkozott a játék megváltozásáról, a játékvezetés minőségéről és a csapata lelkiállapotáról. A Bucks elvesztette az irányítást a játék felett a negyedik meccsen, a 76ers erőltette lassú, védekezésre építő stílusát. "Átvernek minket, úgy érzem" - mondta Karl. "A játék mostanra olyanná vált, mint egy birkózómeccsen, lassan (amerikai-) focizni is elkezdhetnénk." Annyiban igaza van, hogy a 76ers játssza a keményebb játékot, mégis ők kapják a több büntetőt (Glenn Robinson például egyetlen alkalommal sem állhatott a vonalra a párharc eddigi meccsein). "Bárcsak a liga küldött volna egy feljegyzést arról, hogy újra lehet kézre ütni, nincs többé fault, úgy játsszunk, ahogy a kezdetekben" - folytatta Karl. "Nem jött meg ez a memo. Biztos aznap nem működött az e-mailem." A Bucks négy meccs alatt 61 büntetőt dobhatott, a Philadelphia 106-ot, ettől aztán frusztráltak lettek, és hét technikait is begyűjtöttek, míg a 76ers csak egyet. A Milwaukee általában 78,7%-kal dobja a büntetőt, így nagyban hozzájárult a büntetők hiánya a pontszegénységükhöz (85 pont meccsenként a Sixers ellen).

Fotó: Reuters

Az elégedetlen Karl mester

A párharc eddigi legnagyobb húzását azonban nem Karl, hanem Brown lépte meg: az első két meccsen - Iverson őrizetében - 31, illetve 38 pontot szerző Ray Allent átadta McKie-nek és Hillnek, és Allen a harmadik meccsen már csak 20, a negyediken pedig negatív egyéni playoffcsúcsot jelentő 14 pontot dobott. McKie amúgy 19,3 pontos átlagot hoz a sorozatban, és ezzel Iverson (26,0) és Allen (25,8) mögött a harmadik legjobb, pedig szinte az egész alapszakaszt csereként játszotta végig (és ő lett a legjobb hatodik ember), és csak a szezon végén, illetve a rájátszásban kapott több lehetőséget a sorozatos sérülések miatt. De még őt is lenyűgözi Iverson teljesítménye, aki számtalan sérülése ellenére továbbra is kulcsfigura a Sixersben - még ha a saját vérét is kell lenyelni, mint ahogy tette a negyedik meccs vége előtt két perccel, Allen könyököse után. "Nem tudom, hogy csinálja" - mondta McKie. "Szinte nincs is hús az izmain. Tiszta szív az egész gyerek."

[mécs]

Ajánló:

Korábban:

Hétfőre virradóra már valóban megkezdte a történelemírást a Los Angeles Lakers: a Portland (3-0) és a Sacramento (4-0) után a San Antoniót is söpréssel búcsúztatta (4-0). A bajnoki címvédő ezúttal 111-82-re nyert, és sorozatban 19. alkalommal hagyta el győztesen a parkettet.