Vágólapra másolva!
Három sportágban voltak érdekeltek a magyarok az athéni paralimpia első napján és két bronzérmet szereztek: a cselgáncsozó Bíró Norbert és a vívó Krajnyák Zsuzsa lett harmadik. A szintén vívó Dani Gyöngyi a negyedik helyen végzett.

A ceglédi Bíró első mérkőzésén kikapott tajvani ellenfelétől, de a vigaszágon francia és uruguayi riválisánál is jobbnak bizonyult, majd a bronzmérkőzésen egy iráni dzsúdóst győzött le.

Tőr egyéniben a Sydneyben harmadik Krajnyák az A kategóriában az első körben erőnyerő volt, majd 15-11-re verte olasz ellenfelét, az elődöntőben azonban 15-9-re kikapott egy hongkongi vívótól. A harmadik helyért 15-8-ra nyert olasz riválisa ellen. Dani Gyöngyi a B kategóriában alulmaradt a bronzmérkőzésen és negyedikként zárt. Jurák Andrea (A) a 16, Pálfy Judit (B) a nyolc között búcsúzott.

Mindhárom férfi asztaliteniszező megnyerte első találkozóját: Zborai Gyula (9-kategória) svéd, a 16 éves Csonka András (8) belga, Kaiser János (1) kubai ellenfelét győzte le.

A magyarok versenyeit megtekintett Mesterházy Attila, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára Körösi Csaba nagykövet társaságában.