Vágólapra másolva!
Huszonkét olimpiai bajnok bevonásával indult kedden a "Peking téged vár" elnevezésű kampány, amely a magyar szurkolókat hivatott összefogni a 2008-as nyári ötkarikás játékokon. Annak, aki szervezett út keretében utazik az olimpiára, legalább nyolcszázhuszonötezer forintos kiadással kell számolnia.

"Versenyzőként és sportvezetőként is tapasztaltam, hogy a szurkolók buzdítása milyen sokat jelent, s ennek a majdani pekingi eredményességünkben is komoly szerepe lesz. Éppen ezért fontos, hogy minél nagyobb szurkolótáborral legyünk jelen Pekingben, és a sportolóink a távolban fizikai közelségben érezzék, egy egész ország áll mögöttük" - szögezte le Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára kedden azon a sajtótájékoztatón, amelynek a MOB és Pegazus Sport Tours Kft. által közösen beindított "Peking téged vár" elnevezésű kampány adta a témát.

Bejelentették, hogy kampányt huszonkét olimpiai bajnok támogatja (köztük még aktív versenyzők is) és egyúttal tevékeny rész vállal benne: Czene Attila, Csollány Szilveszter, Dunai Antal, Fábián László, Gyulay Zsolt, Hegedűs Csaba, Igaly Diána, Kárpáti György, Kovács Antal, Kovács István, Kósz Zoltán, Magyar Zoltán, Martinek János, Mizsér Attila, Nagy Tímea, Novák Ferenc, Ránkyné Németh Angéla, Pulai Imre, Rózsa Norbert, Szabó Bence, Szabó József és Zsivótzky Gyula, s többségük személyesen is jelen volt az összejövetelen.

"Sporttörténelmi nap a mai, mert olimpiai bajnokainkat tudomásom szerint még senkinek sem sikerült ilyen széles körben egyetlen rendezvény mellé állítani. Pekingbe várhatóan három-négyezer magyar szurkoló utazik ki, és a MOB-bal az a közös célunk, hogy mindenki egy nagy csapat tagjának érezhesse magát. S az sem titok, hogy a bajnokaink lesznek a csapatvezetőink" - jelentette be Mausz Gotthárd, a Pegazus ügyvezető igazgatója.

Elhangzott, hogy a szervezett keretek között utazó szurkolókat az olimpiai stadiontól negyvenöt percre fekvő, tizenkét hektáron elterülő Longmai Resort gyógyfürdőkomplexumban helyezik el. A hétszázötven szobában egyidejűleg ezerötszáz férőhely van, s a komplexumban háromezer alkalmazott lesi a vendégek kívánságait! Az utazási iroda 825 ezer forinttól kínál utazást, szállást és belépőjegyet magában foglaló csomagokat. S bár ez az ár első hallásra kétségkívül magas, mégis alacsonyabb, mint amennyibe két éve az athéni szervezett utazások kerültek. Pekingben szállásköltségként kevesebbel kell számolni, mint a görögöknél, viszont a repülőjegy ezúttal sokkal drágább lesz. S a repülőt most nem lehet "kiváltani" buszra vagy autóra.

A "Peking téged vár" kampány nyitórendezvénynek szeptember 30-án Debrecen ad otthont. Ennek keretében a DVSC-Fehérvár NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt az olimpiai bajnokok csapata megmérkőzik a helyi öregfiúkkal, az Élményfürdőben pedig autogramosztásra kerül sor.