Vágólapra másolva!
Idén megnyerte az Eb-t, így már kétszeres Európa-bajnok szumóban Bárdosi Sándor, aki szerdán a világbajnoki aranyért utazik el Thaiföldre. A birkózással idén szakított olimpiai ezüstérmesünk keményen készül arra is, hogy jövőre megállja a helyét az MMA-ban (Mixed Martial Arts), vagyis a vegyes harcművészetben is.

- Kikből áll a magyar válogatott a thaiföldi szumó vb-n? - kérdeztük az elutazás előtt Bárdosi Sándort.
- Nem leszünk sokan, csupán öt versenyzővel veszünk részt a világbajnokságon: Libor Dezső, Barta Péter, Makai Erika és Kálló Gyöngyi társaságában utazom Chiang Mai városába.

- Ez már a második világbajnoksága, de az elsővel megjárta.
- Sajnos így van. Két éve a budapesti birkózó vb-n már sérültem versenyezve szereztem meg a bronzérmet, ezután mentem ki Japánba a szumó vb-re, ahol a bokám nem bírta a terhelést. Így fel kellett adni az első meccsemet...

- Jelenleg milyen állapotban van?
- Most semmi gond nincs, ha csak azt nem számítom, hogy néhány napja az egyik MMA-edzésen elég rendesen bordán ütöttek, és a kezem is fáj kicsit.

- Az MMA-ban mikor mutatkozik be?
- Majd csak jövőre. Felkészületlenül nem akarok bemenni a ringbe, mert az MMA-ban keményen ütnek és rúgnak is.

- Szumóban kétszeres Európa-bajnokként már rutinos versenyzőnek számít. A vb-n mi a célja?
- Szeretnék világbajnokként hazajönni. S ha azt nézzük, hogy a címvédőt már legyőztem egyszer, nem is vagyok esélytelen a 85 kg-ban. Itt azért sokat számít a birkózómúlt.

- Ha most kellene mérlegre állnia, mennyit nyomna?
- Hozzávetőleg nyolcvankilenc kiló körül lehetek, de kilencvenötről indultam.

- Melyik nap lesz a versenye?
- Vasárnap. Egy nap alatt lemegy, úgy számolok, hogy harmincan lesznek a súlycsoportomban.

- S a verseny után rögtön jönnek is haza?
- Dehogy jövünk! A jövő héten átmegyünk Phuket szigetére lazítani. A többiek csak pár napot töltenek ott, én viszont a barátnőmmel, Orsival, aki a vb-n is szurkol majd nekem, november 30-ig kint maradok. Igyekszünk jól érezni magunkat, és sokat is fotózunk majd. A napokban készült el a honlapom, és szép fotókkal szeretném bővíteni a képgalériát. Nyaralni is biztos jó lesz, de inkább nyerni szeretnék a vb-n.