Vágólapra másolva!
Szép sikert aratva Knapek Edina nyerte a női tőrözők lipcsei Világkupa-versenyét. Budapesten a magyar válogatott az ötödik helyen végzett  az UniCredit Bank Kupáért rendezett női kard Grand Prix csapatversenyében.

A kétszeres világbajnoki bronzérmes Knapek a 64-es táblán a német Schultot (15-7), a dél-koreai Lit (15-7), az orosz Birjukovát (5-4), a német Müllert (15-6), majd az elődöntőben a dél-koreai Jeon Hi Szokot (15-13), a döntőben pedig az amerikai Emily Crosst (8-7) győzte le.

A harmadik helyen Jeon mellett a francia Christina Cerny végzett. A viadal honlapja alapján Mohamed Aida 10., Gémesi Tekla 32., Varga Gabriella 41., Nattán Sarolta 48., Varga Katalin 49. lett 86 fős, erős mezőnyben.

A Csaba Edina, Nagy Orsolya, Sznopek Gabriella, Pető Réka összeállítású női kardcsapat a legjobb nyolc közé jutásért magabiztosan verte a japán alakulatot, majd a negyeddöntőben kikapott a jóval esélyesebb amerikaiaktól. A továbbiakban két győzelem következett - előbb a kínaiak, majd a franciák ellen. A győzelmet az ukránok harcolták ki. A dobogóra még az amerikaiak és az oroszok állhattak fel. A versenyen 19 csapat indult.