Vágólapra másolva!
Az NFL 10. játékhetében elseznvedte második vereségét a címvédő Indianapolis Colts, amely a San Diego otthonában kapott ki 23-21-re. Két gárda is lenullázta ellenfelét, a Brett Favre vezérelte Green Bay a Minnesotát ütötte ki, míg a Seattle a San Francisco ellen aratott fölényes diadalt.

A San Diego gyorsan belekezdett a pontgyártásba az Indianapolis ellen, hiszen Darren Sproles már az első negyedben két touchdowt (TD) is szerzett, az egyiket a meccset indítő kezdőrúgásból, a másikat pedig egy punt visszahordásból.

A Colts csak a második negyedben kezdte meg a felzárkózást, 23-0-s hazai vezetésnél, ekkor Reggie Wayne kapott touchdownt érő passzt Peyton Manningtől. Az utolsó játékrészben aztán egészen közel került az Indianapolis a San Diegóhoz, Gary Brackett egy elvesztett labdát a célterületen (endzone) belül kaparintott meg, azonban a TD után a kétpontos kísérlet nem sikerült, így két pont maradt a Colts hátránya.

A hajrában, az utolsó két percen belül, Adam Vinatieri megszerezhette volna a vezetést csapatának, de 29 yardról elhibázta a rúgást, így a Chargers nyert 23-21-re. A Colts ugyan zsinórban másodszor veszített, azonban az erejüket jól mutatja, hogy Manning hat interceptionje (az ellenfélhez dobott labda) mellett is volt esélyük a győzelemre. A hatból hármat Antonio Cromartie kapott el.

A Chicago-Oakland találkozó egészen az utolsó negyed közepéig 3-3-ra állt. Ekkor a Raiders egy újabb mezőnygóllal megszerezte a vezetést, a hajrát azonban a Bears bírta jobban. Előbb az újra játékhoz jutó Rex Grossman adott TD-passzt, majd Cedric Benson futott egyet, bebiztosítva ezzel a győzelmet. A Raidersnél továbbra is várat magára Jamarcus Russell bemutatkozása. A Bears kínkeservesen nyert 17-6-ra.

Az első fordulóban már találkozott a Cowboys és a Giants, akkor a Cowboys nyert, így a Giantsnak nem csak a csoportelsőség miatt lett volna fontos a győzelem. Azonban Tony Romo, a texasiak irányítója ellenállhatatlanul játszott. Négy TD-átadással zárta a napot, ráadásul úgy passzolt Terrell Owensnek 125 yardot és két touchdownt, hogy TO-ra lényegében végig legalább két ember vigyázott.

A Giantsnál Jeremy Shockey volt a kulcsember, a tight end egyéni rekordot érő 129 yardot szerzett elkapásban, de ezzel sem tudta megmenteni csapatát a vereségtől. A New York több fontos szituációban is hibázott, amit a Cowboys kíméletlenül kihasznált, és így megérdemelten nyert 31-20-ra.

A Cincinnati Bengalsnak borzasztóan fontos volt egy győzelem, de azt álmukban sem merték volna gondolni, hogy a Ravens ellen szerzett TD nélkül győzhetnek majd. Márpedig így történt, hiszen sem Carson Palmer nem tudott hat pontot érő átadást dobni, sem a futók nem jutottak be a célterületre.

Azonban Shayne Graham, a rúgójátékos hétszer is eredményes volt, neki köszönhetően a negyedik negyedben már 21-0-ra vezetett a Cinci a Baltimore ellen. A hat labdát veszítő hazai csapat erejéből csak egy szépítésre futotta a találkozó végén, Willis McGahee talált utat az endzone-ig, beállítva a 21-7-es végeredményt.

A Jacksonville, elsősorban a futójátékra támaszkodva, David Garrard nélkül is legyőzte a Tennessee csapatát. Maurice Jones-Drew 101 yardot és egy TD-t szerzett, míg Fred Taylor beérte 45 yarddal, de így is átlépte a 10 000 yardos küszöböt, huszonegyedikként a liga történelme során. A Titansnek nem ment ennyire jól a futás, Vince Young 52 yardja mellett LenDale White mindössze 12-t ért el, így kénytelen volt a hazai csapat passzolni. Young azonban kétszer is eladta a labdát, ezért még csak megszorítani sem tudták a Jaguarst, mely 28-13-ra nyert.

A Panthersnél folyamatosan sérülnek meg, illetve épülnek fel az irányítók, most éppen Vinny Testaverde tudott kezdeni, de az ő jelenléte sem mentette meg a Carolinát a vereségtől. A Panthers támadói eredménytelenek voltak, a pontokat a rúgó John Kasay, valamint Ken Lucas, az egyik cornerback, szerezték. A Falconsnál Joey Harrington egész jól irányított, a győzelmet érő TD-t ő passzolta Alge Crumplernek 20 másodperccel a vége előtt, így nyert a Falcons 20-13-ra.

Igazi tűzijáték volt az Eagles-Redskins mérkőzésen, különösen a negyedik negyedben. Az utolsó játékrész kezdetekor még 15-13 volt az állás a Redskins javára, de a hajrát jobban bírta az Eagles, és Brian Westbrook révén előbb megszerezték a vezetést, majd tovább növelték az előnyüket 33-25-re, ami egyben a végeredmény is volt. A Washingtonnak meggyűlt a baja Westbrookkal, aki 100 futott yard mellett 83 elkapott yardot ért el, valamint három touchdownt.

A Pittsburgh a múlt heti hétfői rangadón nagyszerűen teljesített, a Browns ellen azonban sokáig úgy nézett ki, hogy nagy meglepetés születik. A Cleveland a szünetben már 21-9-re vezetett, ráadásul úgy, hogy alig volt a támadó egségnek (offense) szerzett yardja, köszönhetően Joshua Cribbs nagyszerű visszafutásainak.

A második félidőben viszont feltámadt a Steelers, Hines Ward elkapása még csak közelebb hozta őket, Ben Roethlisberger 30 yardos TD-futása azonban már a vezetést jelentette. Nem sokáig örülhettek azonban a Steelersnél, hiszen Cribbs azonnal TD-t csinált a visszafutásból, és a Pittsburgh csak 8 perccel később tudta visszavenni a vezetést. Hogy a vége se maradjon izgalmak nélkül, arról Phil Dawson gondoskodott, aki 20 másodperccel a vége előtt egyenlíthetett volna, de a rúgása célt tévesztett, így maradt a 31-28-as Steelers vezetés a lefújáskor is.

A St. Louis Rams megszerezte idei első győzelmét, ráadásul a nagyszerűen menetelő New Orleans Saints ellen. A rengeteg pontot hozó találkozón Marc Bulger végre hiba nélkül játszott, de ami ennél fontosabb volt a Rams győzelmében, az az, hogy képesek voltak megállítani a Szentek futásait. Olyannyira, hogy Sean Payton csapata az egész találkozón mindössze 11-szer próbálkozott futással, igaz, még így is sikerült két TD-t elérniük a futókkal.

Bulger és Drew Brees is két-két TD-átadást produkált, a Ramsnél azonban egy trükkös játék során Steven Jackson, a futó is passzolt egy touchdownt. Az utolsó negyedben a Saints két onside kickkel is próbálkozott, de egyik sem sikerült. A pontparádé végén a Rams győzött 37-29-re.

A Rams mellett a másik eddigi nyeretlen csapat is majdnem megszerezte első gőzelmét, de a Miami végül három ponttal alulmaradt a Bills csapatával szemben. Pedig a negyedik negyed kezdetekor még 10-2-re vezettek a Delfinek, és az utolsó két percen belül is még döntetlen volt az állás, egészen 46 másodperccel a lefújás előttig. Ekkor Rian Lindell mezőnygólja eldöntötte a találkozót, nyert a Bills 13-10-re, és a Miami kilenc meccs után is győzelem nélkül áll.

A Broncosnál nagy volt az ijedtség múlt héten, amikor Jay Cutler sérülten hagyta el a pályát, de szerencséjükre nem volt komoly a baj, az irányító kezdőként léphetett pályára a Kansas City ellen. Nem volt azonban ilyen szerencsés Larry Johnson, aki sérülés miatt több mérkőzést is kénytelen lesz kihagyni. Őt Priest Holmes próbálta pótolni, de a Broncos védelme nagyszerű napot fogott ki.

Amellett, hogy jól állították meg a futást, négy labdát is szereztek, miközben a támadóik folyamatosan termelték a yardokat. Aztán a harmadik negyedben megsérült az amúgy sem túl jól játszó Damon Huard, a Kansas City irányítója. A helyére érkező Brodie Croyle ugyan mindent megpróbált, de csodát ő sem tudott tenni. A Denver magabiztosan győzött 27-11-re.

Adrian Peterson a Chargers ellen ligacsúcsot döntött futott yardokban, de a Packers enélkül is tudta, hogy a Vikings esetében mire kell készülniük. A felkészülés pedig tökéletesen sikerült, olyannyira, hogy a Minnesota pont nélkül zárta a találkozót. Adrian Peterson 45 yardnál járt a harmadik negyedben, amikor sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát.

Ha súlyosnak bizonyul a sérülés, a Minnesota szezonja komoly bajba kerülhet. Peterson megállítása azonban önmagában nem jelentett volna egy 34-0-s győzelmet a Packersnek. Kellett hozzá Brett Favre és Ryan Grant nagyszerű játéka. A futó 119 yardot szerzett, a veterán irányító pedig három TD-t passzolt, valamint 351 yardjával az NFL történetében második játékosként átlépte a 60 000 yardos határt. Ez korábban csak Dan Marinónak sikerült, aki jelenleg 61 361 yarddal áll.

A hétfő esti rangadón a Seahawks fantasztikus játékkal esélyt sem hagyott a San Francisco 49ersnek. A Seattle védelme mind a futás, mind a passz ellen hatékonyan védekezett, a 49ers mindössze kétszer került közel a pontszerzéshez, ám mindkét alkalommal elbukta a negyedik próbálkozást. Matt Hasselbeck, bár dobott egy interceptiont, nagyon határozottan játszott, összhangban volt az elkapóival. A San Francisco csapatából egyedül Frank Gore, a futójátékos mutatott valamit, de egyedül nem sokat tehetett a győzelemért. A vége 24-0 a Seattle Seahawks javára.

eredmények:
San Diego Chargers - Indianapolis Colts 23-21
Oakland Raiders - Chicago Bears 6-17
New York Giants - Dallas Cowboys 20-31
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 7-21
Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars 13-28
Carolina Panthers - Atlanta Falcons 13-20
Washington Redskins - Philadephia Eagles 25-33
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 31-28
New Orleans Saints - St. Louis Rams 29-37
Miami Dolphins - Buffalo Bills 10-13
Kansas City Chiefs - Denver Broncos 11-27
Green Bay Packers - Minnesota Vikings 34-0
Arizona Cardinals - Detroit Lions 31-21
Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 24-0