Vágólapra másolva!
Új helyszínen, de az elmúlt évekhez hasonlóan több száz fős mezőny részvételével rendezték meg az I. Vízvonal Szigeti Triatlon középtávú magyar bajnokságot. A több mint háromszáz egyéni és váltó induló idén a Szentendrei-szigeten mérte össze egymással a tudását, ahol a férfiaknál Benőcs Zoltán, a nőknél Csomor Erika bizonyult a legjobbnak az 1,9 kilométer úszásból, 80 km kerékpározásból, a végén pedig 21 km futásból álló erőpróbán.

A férfiak küzdelme izgalmas fordulatokat tartogatott: a pócsmegyeri tóban megrendezett úszást követően a sík terepen az esélyesek valamennyien ott pedáloztak a mezőny elején. A címvédő Benőcs Zoltán aztán egy defekt miatt nem várt hátrányba került, így klubtársa, a tiszaújvárosi színekben szereplő Alun Woodward került az élre. Az ausztrál egészen a futás utolsó köréig vezetett, de a 24 esztendős Benőcs remek hajrával megelőzte, és zsinórban harmadszor is megszerezte a középtáv magyar bajnoki címét.

"Szinte még most sem hiszem el, hogy győztem, mert a verseny közben nagyon kétségbe estem. A szokásos taktikával versenyeztem, de a kerékpározás hatvanadik kilométerénél defektet kaptam, és két és fél perces hátrányba kerültem. Így jártam legutóbb Lisszabonban is, így érthetően nem voltam boldog... Szerencsére a futás jól ment, és le tudtam hajrázni klubtársamat" - mondta a győztes Benőcs Zoltán a célban.

A hölgyeknél sem borult a papírforma: a duatlon világbajnok budaörsi Csomor Erika magabiztos versenyzéssel érdemelte ki az aranyérmet klubtársa, Brassay Réka előtt. "A jövő heti ausztriai versenyem előtt felkészülésnek tekintettem ezt a bajnokságot, és igyekeztem tartalékolni az erőmet. Örülök az újabb aranyéremnek és annak is, hogy végül ötperces előnnyel győztem" - fogalmazott Csomor Erika.

Eredmények:
Férfiak:
1. Benőcs Zoltán (TVK-Mali, edzői: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Szakály Zsolt) 3:42,57 óra
2. Alun Woodward (ausztrál, TVK-Mali) 3:44,58
3. Major József (Széchenyi ESE Győr) 3:45,29

Nők:
1. Csomor Erika (Budaörsi TKE, edzői: Vértesi Tamás, Pócsföldi Ottó és Zemen János) 4:10,14
2. Brassay Réka (Budaörsi TKE) 4:15,17
3. Halász Annamária (ORTRI Oroszlány).4:23,06.