Vágólapra másolva!
Lengyel győzelemmel ért véget a díjlovagló Világkupa-sorozat idei magyarországi fordulója. A kaposvári Lovas Akadémián megrendezett viadalon Michal Rapcewicz és Randon nevű lova kapta a legtöbb pontot, így a páros a Közép-európai Liga összetett első helyét is elhódította. A 3 millió forint összdíjazású versenyen az olimpiai bajnok német Heike Kemmer szerezte meg a második, az osztrák bajnok és szintén idei pekingi résztvevő - Victoria Max Theruer pedig a harmadik helyet. A mezőny egyetlen magyar tagja, Dallos Zsófia a hatodik helyen zárt.

A pénteki és a szombati kötelező feladatok után vasárnap már a zenés gyakorlatoké volt a főszerep a 21. alkalommal megrendezett kaposvári Világkupa-viadalon. A kis kör döntője kettős német sikerrel ért véget: Max Wadenspanner győzött Heike Kemmer előtt.

A Világkupa-pontokért menő Nagydíj-kűrben hat nemzet tíz párosa bizonyíthatta képességeit, és a népes közönség az elmúlt évekhez hasonlóan színvonalas előadásokat láthatott. Az egyetlen magyar induló, a háromszoros bajnok Dallos Zsófia a 11 esztendős Druppy nyergében lovagolt a négyszögbe, és az idény végi forma ellenére sikerült megszereznie a hatodik helyet. A sportolónő már minősült a jövő évi Európa-bajnokságra, így összességében elégedett lehetett idei teljesítményével.

A vasárnapi finálé második felében komoly nemzetközi klasszisok következtek egymás után. A lengyel Michal Rapcewicz, aki az idei olimpián a középdöntőig jutott, ezúttal nagyszerű gyakorlattal rukkolt elő, és 71,2 százalékal zárt. Mint utóbb kiderült, ezt az eredményt az osztrák bajnok - és szintén pekingi résztvevő - Victoria Max-Theruer és az olimpiai bajnok német Heike Kemmer sem tudta túlszárnyalni. A 46 esztendős német csillag második számú lovával indult, és a remek előadás is "csak" 70,3 százalékot ért.

Az elmúlt három év dán sikerei után ezúttal tehát a lengyel himnusz csendült fel a somogyi megyeszékhelyen, Rapcewicz pedig a Világkupa-sorozat Közép-európai Ligájának összetett első helyét is elhódította.

Díjlovagló Világkupa, magyarországi forduló, Kaposvár, Lovas Akadémia.
A 3. nap eredményei:
Nagydíj kűr (10 induló): 1. Michal Rapcewicz (lengyel) Randon nevű lován 61,2 százalék, 2. Heike Kemmer (német) Royal Rubin 70,3, 3. Victoria Max-Theruer (osztrák) Salieri 70,25, 4. Christian Schumach (osztrák) Auheim's Da Vinci 38 69,55, 5. Evi Strasser (kanadai) Quantom Tyme 67,65, 6. Dallos Zsófia (magyar) Druppy 64,09.

Intermediaire kűr (15): 1. Max Wadenspanner (német) Cay 70,75, 2. Heike Kemmer (német) Actuado 70,2, 3. Stephanie Dearing (osztrák) Conquistador Cielo C 69,95 ... 6. Dallos Zsófia Riverstar 68,75

Nagydíj speciál (4): 1. Hiroshi Hokecu (japán) Whisper 115 69,44, 2. Victoria Max-Theruer
(osztrék) Eichnendorff 66,28, 3. Victoria Koroleva (orosz) Sunrise 62,12.