Vágólapra másolva!
Rengeteg program várja azokat, akik vasárnap kilátogatnak az ötéves Papp László Budapest Sportarénába, az ARÉNAP elnevezésű születésnapi rendezvényre. Az érdeklődők megtekinthetik a világhírű erőművész Rippel fivérek hetedik világrekord-kísérletét, s számos sportágat kipróbálhatnak; az olimpiai bajnok Janics Natasával és Kovács Katalinnal együtt kajakozhatnak is.

A Papp László Budapest Sportarénát nem árasztja majd el a víz, az érdeklődők egy speciális szárazföldi evezősversenyen vehetnek részt. Ám a kajak-, kenu-, sárkányhajó- és rafting szimulátor segítségével bárki úgy érezheti magát, mintha valódi sportversenyen indulna, ráadásul többszörös olimpiai és világbajnok kajakozók társaságában.

"A Papp László Sportaréna ötödik születésnapja alkalmából egy hagyományteremtő rendezvény veszi kezdetét, ahol számos sportverseny, koncert, látványos sport show, valamint rengeteg sztár várja az érdeklődőket. Egy ilyen program hallatán egyértelmű volt számunkra, hogy minden más elfoglaltságunkat félretesszük, és csatlakozunk a résztvevőkhöz. A speciális szimulátorokon bárki lemérheti majd a tehetségét, és aki kedvet érez hozzá, együtt is kajakozhat velünk. S az Arénába kilátogatók azt a hajót is megtekinthetik, amellyel Pekingben nyertünk az olimpián" - újságolja lelkesen Kovács Katalin és Janics Natasa.

A rendezvényen fontos szerepet kap majd az "ország lapátja" is. A 2012-es londoni olimpiát szimbolizáló, négyméteres lapáton csiszolópapírral jelképesen bárki csiszolhat, és aláírhatja az ereklyét. Így tesz majd Gyenesei István önkormányzati miniszter, Török Ottó sport szakállamtitkár, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kamuti Jenő, a MOB főtitkára, a szakági sportszövetségek vezetői, valamint a jelen lévő olimpikonok is.

Az ARÉNAP gazdag sport- és népszerű kulturális programokkal várja a látogatókat jelképes jegyárakért (gyerekeknek 450 Ft, felnőtteknek 950 Ft), édességet, üdítőt, használati eszközöket tartalmazó ajándékcsomaggal. Az egész napos rendezvényen a szervezők a délelőtti csapatversenyekkel a családokat, az iskolai, és baráti társulásokat kívánják megszólítani, a délután pedig a sport és sportolóink ünnepe lesz. A gálaműsorban megemlékeznek a régmúlt és napjaink bajnokairól is.

Az igazi kuriózumnak számító sportesemények mellett az ARÉNAP ad majd otthont az eddigi legnagyobb hazai elektronikus-sport bajnokságnak, ahol az E-sport szerelmesei huszonnégy gépen, több százan csaphatnak majd össze a nagy értékű díjakért.

Külön ki kell emelni a programból a világhírű erőművész Rippel testvérek hetedik világrekord-kísérletét. Ez a hetes szám bűvöletében zajlik majd, hiszen a páros a hét hetedik napján, este 7 óra 7 perckor, hét shaolin pap kíséretében kezdi meg a nagy attrakciót. Rippel Ferencet és Viktort motor húzza majd fel a magasba, ahol egy imbolygó vasszerkezeten kell helytállniuk.

Az ökölvívó olimpiai bajnok Kovács István konferálásával zajló programok nem nélkülözik a zenés, táncos produkciókat sem, de a főszerep a sporté; és a legendás ökölvívó, Papp László nevét viselő létesítmény ünnepéről természetesen nem hiányozhat majd egy különleges bokszesemény sem...