Vágólapra másolva!
Két mérkőzéssel megkeződött a rájátszás az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL), a San Diego hosszabbításban győzte le 23-17-re az Indianapolist, az Arizona pedig szabadságra küldte az idény meglepetéscsapatát, az Atlantát.

San Diegóban az alapszakaszt sokkal jobb mérleggel (12 győzelem mellett négyszer kapott ki a Colts, míg a Chargers 8,8-as mutatóval nyerte meg az AFC Nyugati csoportját) záró vendégek szerezték az első pontokat, Joseph Addai egy egyyardos futással ért el touchdownt.

A második negyed elején az ágyéksérüléssel bajlódó LaDainian Tomlinson egyenlített, aki a meccs második félidejében már nem is lépett pályára. A Colts Adam Vinatieri 43 yardos mezőnygóljával ismét előnybe került, de a később főszereplőnek bizonyuló Darren Sproles kilencyardos futásával félidőben a Chargers vezetett 14-10-re.

A szünet után villant az alapszakasz legértékesebb játékosának választott (MVP) Peyton Manning, aki 72 yardos passzal kínálta meg Reggie Wayne-t, a wide reciever pedig a San Diego célterületére vitte a labdát, amivel ismét a Colts állt közelebb a győzelemhez. Úgy tűnt, Manning és csapata győztesen távozhat San Diegóból, hiszen az utolsó negyed hajrájában a Coltsnál volt a labda, ám Tim Dobbins földre vitte az irányítót a vendégek egyyardos vonalánál, és mivel az Indianapolis negyedik kísérletre elrúgta a labdát, így esélyt kapott az egyenlítésre a hazai gárda.

A Chargers élt is a lehetőséggel, Nate Kaeding 31 másodperccel a vége előtt 26 yardos mezőnygóllal egyenlített. A hosszabbításban a sorsolás a hazaiaknak kedvezett, akik innentől nem is adták ki kezükből a labdát, hat perc húsz másodperc telt el a túlórából, amikor Philip Rivers Sproles kezébe nyomta a tojáslabdát, aki meg sem állt a célterületig, ezzel Manningék számára véget ért a szezon. A Chargers a két csapat legutóbbi öt ütközetéből negyedszer nyert, és a tavalyi idény után ismét kiejtette a Coltsot a rájátszásból.

A másik meccsen is az előzetesen esélytelenebbnek tartott együttes nyert, az Arizona 1947 után ugyanis ismét győzött hazai pályán egy rájátszásbeli meccsen. A Cardinals védelme remekül hatástalanította az Atlanta futójátékát, és az alapszakaszban parádézó elsőéves irányító, Matt Ryan is idegesebb volt a kelleténél, kétszer is eladta a labdát (interception), egyszer meg a saját célterületén vitték földre (safety), amivel két pontot szerzett az Arizona. A hazaiaknál Kurt Warner remekül dolgozott össze a wide receiverekkel, Larry Fitzgerald egy 42 yardos, Anquan Boldin pedig egy 71 yardos passz után ért el touchdownt.

wild card hétvége:
AFC:
San Diego Chargers - Indianapolis Colts 23-17 - hosszabbítás után

NFC:
Arizona Cardinals - Atlanta Falcons 30-24