Vágólapra másolva!
Schmitt Pál szerint 21 év után nyugodtan átengedheti a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztségét egy fiatalnak, "talán éppen egy olimpiai bajnoknak".

A pénteken házelnökké választott fideszes politikus hétfőn a Magyar Televízió Parlamenti Napló című műsorában arra a kérdésre, hogy lemond-e MOB-elnöki pozíciójáról, vagy megtartja azt, elmondta: konzultált alkotmányjogászokkal, és kiderült, sehol sincs leírva az, hogy a két tisztség összeférhetetlen lenne.

A MOB-elnöki posztra utalva úgy fogalmazott: "Viszem, ameddig viszem, de előbb-utóbb egy fiatalembernek majd szeretném átadni. Talán mint tiszteletbeli elnök tudok majd tevékenykedni."

"Úgy érzem, hogy most már 21 év után nyugodtan átengedhetem ezt az egyébként megtisztelő feladatot egy fiatalnak, talán éppen egy olimpiai bajnoknak" - mondta Schmitt, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak továbbra is tagja marad.

Megjegyezte, hogy az állami sportvezetést is fiatalokra bízzák majd.

Az utóbbi hetek Schmitt Pál jövőjével kapcsolatos találgatásai során a sajtóban már több név is felbukkant lehetséges utódaként: ezek szerint a MOB elnöki székében Kovács István, Vaskuti István vagy Gyulay Zsolt válthatja. Ugyancsak egy olimpiai bajnok, Czene Attila, illetve a többszörös világbajnok öttusázó, Balogh Gábor neve merült fel a sport-szakállamtitkárság leendő vezetőjeként.