Vágólapra másolva!
A hivatalos program, az Angela Merkel kancellárral kitűzött, csütörtök déli találkozó előtt Dárdai Pál futballcsapatát, a Hertha BSC-t, illetve a berlini Olimpiai Stadiont is felkereste Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök, aki kétnapos látogatásra érkezett Németországba, egy mezzel ajándékozta meg a berlini klub ügyvezetőjét, Michael Preetzet a felcsúti Puskás Akadémia nevében. A tizes mezért cserébe egy másik tizes dresszt adtak a klub vezetői a miniszterelnöknek. A kék-fehér Hertha-szerelés mellé egy kék-fehér labda is járt.

A kormányfő a válogatott volt középpályásával, a Herthában játszó, de sérülése miatt visszavonulás előtt álló Dárdai Pállal, valamint a klub vezetőivel beszélgetve gratulált az együttesnek a Bundesligába való feljutáshoz.

A több mint egyórás látogatás során a magyar miniszterelnök elsősorban az utánpótlás-nevelés iránt érdeklődött. A kormányfőt tájékoztatták arról, hogy a Herthánál évek óta egy, a Puskás Akadémiához hasonló, de kisebb létszámú, alig húsz férőhelyes utánpótlásképző működik, ahol 15 és 18 év közötti fiatalok rendkívül korszerű körülmények között fejlődhetnek.

A Hertha-akadémia vezetője felajánlotta a magyar miniszterelnöknek, hogy szívesen vállalnák a felcsúti Puskás Akadémia egy hallgatójának berlini képzését.

A miniszterelnök tájékoztatta a klub jelenlévő vezetőit a magyar labdarúgás, illetve az utánpótlásképzés helyzetéről, kiemelve, hogy Magyarországon nagyszabású klubépítési program kezdődött. Utalt arra, hogy az első osztályú klubok közül ma még mindössze négy tud megállni önállóan a lábán, miközben legkevesebb tíz ilyen egyesületre lenne szükség. A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy kezdetét vette egy ambiciózus pályaépítési program is.

Zárásképp Orbán a Dárdai Pállal labdázgatott a hetvenezres stadion gyepén.