Vágólapra másolva!
Negyedszer nyerte meg a Sheffieldben hétfőn befejeződött snooker-világbajnokságot az angol Ronnie O'Sullivan.

A 36 éves sportoló 2001, 2004 és 2008 után diadalmaskodott, ezúttal ugyanúgy honfitársát, Ali Cartert múlta felül a fináléban, mint négy évvel ezelőtt. O'Sullivan 2008-ban 18-8-ra, most pedig 18-11-re győzte le riválisát.

Ronnie O'Sullivan egy rekordot is felállított, ugyanis sorozatban 141 pont értékben helyezett el golyókat a lyukakban, amelyre még nem volt példa a döntők történetében. Az egyik legnépszerűbb biliárdos műfajban 147 pont a maximum.

A győztes 250 ezer fontot kapott, Carternek fele ekkora pénzdíj járt a második helyért. Ronnie O'Sullivan sikere után azt mondta, legalább 4-6 hónapot pihenni fog, és megjegyezte, a visszavonuláson is elgondolkodik. Tudja, hogy lenne még pár sikeres szezon a karrierjében, de nem tetszik neki, hogy a versenynaptár évről évre egyre több és több viadalt tartalmaz.

"Ő egy zseni" - mondta legyőzőjéről Carter. "Ennek ellenére nem vagyok elégedett, mert nem játszottam igazán jól a döntőben."

O'Sullivannél csak hárman nyerték meg többször a vb-t: a mostani negyeddöntős veresége után visszavonult skót Stephen Hendry hétszer, míg a walesi Ray Reardon és az angol Steve Davis hatszor diadalmaskodott.