Vágólapra másolva!
Az expedíció hivatalos honlapja szerint feltehetően nyugatra tart az Atlanti-óceánon kenuzó Rakonczay Gábor. A hajós egyedül indult útnak tavaly decemberben a portugáliai Lagosból, de február hatodika óta nincs hír róla.

"Valószínűleg jól halad" - Rakonczay felesége továbbra is bizakodó

"Az időjárás ideális, feltételezhetően Gábor kihasználja a lehetőséget, és a napokban letakarítja a hajónak az alját a rárakódott algáktól" - írta az Atlantix.eu. "Valószínűleg már elérte Guadeloupe francia sziget szélességét, és már csak nyugatnak tart, ami mentálisan egy újabb kapaszkodó számára, hiszen még egy mérföldkövet teljesített az út alatt."

Rakonczay megtalálására legutóbb Szeremley Huba badacsonyi borásznak volt némi esélye, aki Elizabeth nevű vitorlásával indult éppen abba a térségbe. Mivel a másik magyar hajó már elhagyta a kérdéses zónát, egyelőre nem várható hír Rakonczayról.

A kenus, akinek célja, hogy a világon elsőként egyedül keljen át az Atlanti-óceánon, a tervek szerint április 10-e körül köt ki Antigua szigetén. Rakonczay Gábor utoljára február 6-án kapcsolta be a műholdas telefonját, ám utána vélhetően a viharos időjárás és a magas páratartalom miatt a készülék elázott, így már nem lehetett kommunikálni vele.