Vágólapra másolva!
Életében először repülőre száll Overdose. A magyar versenyló Dubajba utaztatását Mikóczy Zoltán a társtulajdonosok segítségével tudja megvalósítani, mivel egymagában nem lenne képes fedezni a tetemes költségeket, írja a Pannoniaoverdose.hu.

Overdose legutóbb Rómában versenyzett, magabiztos győzelmét látva a gazdái úgy döntöttek, végigversenyzi a téli szezont. A ló kapott egy meghívót Hongkongba, ahová ugyan adminisztratív okokból nem utazhatott el, ám a három hónapos dubaji World Cup Carnivalra már megy.

"A dubaji szezon egy 16 napos versenysorozat, ami január 5-én kezdődik, és március 31-én, a Dubai World Cup napján fejeződik be. Utóbbi a világ legmagasabb díjazású versenynapja, ahol 27 millió dollárt osztanak a futamok győzteseinek és helyezettjeinek. A DWCC 15 éves történetében még nem szerepelt kelet-európai ló" - mondta Mikóczy Zoltán tulajdonos Overdose honlapján.

"Overdose annak köszönhetően utazhat Dubajba, hogy tulajdonostársaim megsegítettek. Az ő támogatásuk biztosítja az út és a több hónapos tartózkodás költségeit" - tette hozzá Mikóczy.

Az, hogy a magyar csodaló hány versenyen indul majd, attól függ, mennyire viseli meg a repülőút, ami számára újdonság, és mennyi idő alatt akklimatizálódik.