Vágólapra másolva!
Gyulay Zsoltot, valamint Kamuti Jenőt hivatalosan is beiktatta tagjai közé pénteken este a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.

A kajakosként kétszeres olimpiai- és hatszoros világbajnok Gyulay, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, valamint a tőrvívásban kétszeres ötkarikás ezüstérmes Kamuti, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Magyar Vívószövetség szakmai alelnöke a többi tag döntése alapján került be a 21 fős elit társaságba, az Albert Flórián és Polyák Imre halálával megüresedett két helyre.

Kamuti Jenő egy régi francia akadémiai szokást is "magával hozott", nevezetesen azt, hogy az új tagok a beiktatásuk alkalmával megemlékeznek azokról, akiknek a helyére lépnek. Személyes emlékei felidézésével ezúttal ő méltatta az elmúlt időszakban elhunyt két kiváló sportolót.

Kamuti és Gyulay egyformán tagja a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének.

Az egyesület alapításának húszéves évfordulója alkalmából megtartott jubileumi közgyűlésen példaértékű életútja elismeréseként Gerevich Aladár emlékérmet vehetett át Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes úszó.

Az ünnepségen Kárpáti György, a Halhatatlanok Egyesületének elnöke azzal indokolta Gyarmati elismerését, hogy sportpályafutása befejeztével gyermekorvosként is megállta a helyét.

Ugyancsak életműdíjban részesült a Fábián házaspár. Mivel Fábián László, az ötkarikás aranyérmes kajakos kórházi kezelésre szorul, felesége, az olimpiai ezüstérmes Rozsnyói Katalin pedig tanítványaival sevillai edzőtáborozáson vesz részt, az elismerést lányuk, Mónika vette át. A Fábián házaspár sportolói és edzői sikereit a kilencszeres világbajnok kenus, a szintén halhatatlan Wichmann Tamás méltatta.