Vágólapra másolva!

Krajnyák kiesett kerekes székéből, de bejutott az elődöntőbe

Osváth Richárd (A), Krajnyák Zsuzsa (A), Juhász Veronika (A) és Dani Gyöngyi (B) bejutott kategóriájában a legjobb négy közé a tőrözők keddi egyéni versenyében a londoni paralimpián.

A párbajtőrözők egyéni küzdelmeiben Osváth Richárd (A, alacsonyabb sérültségi kategória) francia, amerikai és orosz ellenfelét legyőzte, a hongkongitól viszont kikapott, ám a negyeddöntőben visszavágott Csang Ving Kinnek és 15-6-os diadallal került a négy közé.

Krajnyák Zsuzsa (A) hongkongit, olaszt és makaóit vert meg, egy kínaitól és egy franciától viszont kikapott. A nyolc között a kínai Zsung Csinggel csapott össze, és óriási küzdelemben győzött 15-14-re úgy, hogy ellenfele 14-14-nél korai bemozdulásért piros lapot, Krajnyák pedig pontot kapott.

A magyar versenyző a csata hevében egyszer még a kerekes székéből is kiesett.

Juhász Veronika alulmaradt orosz, francia, kínai és hongkongi riválisával szemben is, az amerikait azonban legyőzte, majd a negyeddöntőben a francia Delphine Bernard várt rá, akit 15-9-re legyőzött.

Dani Gyöngyi (B, azaz felállni képtelen kategória) orosz és lengyel ellenfelénél jobbnak bizonyult, egy kínaitól és egy hongkongitól viszont kikapott, a nyolc között pedig az orosz Irina Misunova ellen folytatta, akit végül egyoldalú csatában 15-3-mal búcsúztatott.

A hatodik paralimpiáján szereplő, háromszoros aranyérmes Szekeres Pál (B) - az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára - bejutott a negyeddöntőbe, ott a francia Alim Latreche-sel csapott össze jó félházat jelentő 1500 néző előtt, és 15-11-re kikapott. A 48 éves magyar vívó szombaton a tőrözők csapatversenyében is indul.

Kiesett a csoportkör után az egy-egy sikerrel Mató Gyula (A) és Pálfi Judit (B).

Az úszók közül a csütörtökön 100 m pillangón aranyérmes Sors Tamás kedden harmadik lett előfutamában 400 m gyorson, és a hetedik idővel - a legjobbtól három másodperccel lemaradva - került be az esti döntőbe. A 20 éves pécsi úszó ebben a számban négy éve Pekingben bronzérmet nyert.

Rajta kívül a 4x50 m-es vegyesváltóval 1996-ban paralimpiai bajnok Engelhardt Katalin volt érdekelt még 100 m mellen, ő előfutamában ötödik, összesítésben pedig a kilencedik lett, így lemaradt a fináléról.