Vágólapra másolva!
Allergiás sokkot kapott Talmácsi Gábor, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának korábbi győztese gyanútlanul bevett egy propolisz tartalmú táplálékkiegészítőt, és a kórházban kötött ki - írja a Blikk.

A Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának 2013-as versenyeire készülő sportolót a konditermi edzéséről kellett rohammentővel az Állami Egészségügyi Központba szállítani, mert feldagadt az arca és légzési panaszai voltak. Az orvosi kezelésnek köszönhetően már jól van, de megviselték a történtek.

"Nagyon megdöbbentem, hiszen korábban nem volt ilyen problémám" - idézte a Blikk Talmácsit. "Ha gyógyszert veszek be, akkor körültekintő vagyok, mindig megnézem a használati útmutatót. Ezt az egyébként kifejezetten antiallergén táplálékkiegészítőt egy bioboltban vásároltam, és alaposan utánanéztem a hatásainak. A reggeli joghurtomhoz vettem be, majd elmentem edzésre. A konditeremben futás után éreztem, hogy viszket a szemem. Később, zuhanyozás közben annyira feldagadt az arcom, hogy szinte rám sem lehetett ismerni. Levegőt is egyre nehezebben kaptam, mentőt hívtak hozzám."

Forrás: Talmácsi Gábor Média

Talmácsi azonnal infúziót kapott, de nem javult az állapota, ezért kórházba vitték, ahol sikerült megfékezni az allergiás rohamot, de a szombat estét a biztonság kedvéért még a kórházban töltötte.

"Nehéz nap volt, úgy éjfél körül szűnt meg a légzési panaszom. A szememen még van egy kis duzzanat, de már jól érzem magam" - mondta Talmácsi, a róla készített feldagadt arcú képet ide kattintva nézheti meg.

Dr. Kóczán István belgyógyász megerősítette, az allergia akár életveszélyes rohamot is okozhatott volna. "Valószínűleg a szer valamelyik alkotóelemére lehet allergiás Talmácsi Gábor, és a szervezete nem azonnal, hanem lassabban reagált. Az ilyen roham az immunrendszer túlzott reakcióját jelenti, és akár halálos veszéllyel is fenyegethet."