Társoldalunk:

Phelps részegen vezetett, vállalja a felelősséget

2014.10.01. 09:13

Bocsánatot kért cselekedetéért Michael Phelps 18-szoros olimpiai bajnok amerikai úszó, akit kedden hajnalban rövid időre őrizetbe vettek ittas vezetésért Baltimore-ban.

A 29 éves sztár közleményében jelezte: minden tettéért viselnie kell a következményeket, mélyen sajnálja, hogy rossz példával járt elő, és szeretne bocsánatot kérni azoktól, akiknek szomorúságot okozott.

Phelps helyi idő szerint kedd hajnalban gyorsan hajtott és szabálytalanul váltott sávot egy alagútban fehér színű Land Roverjével. Azon az útszakaszon a megengedett sebesség 45 mérföld (közel 72 kilométer) óránként, a sportoló ezzel szemben 84-gyel (135 kilométer/óra) hajtott a traffipax adatai alapján.

A rendőrség beszámolója szerint Phelps együttműködő volt az eljárás során, a jegyzőkönyv felvétele után pedig elengedték.

Phelps a 2012-es londoni ötkarikás játékokat követően visszavonult, ám tavasszal visszatért, két számban, 100 méter pillangón és 200 méter vegyesen bekerült a jövő évi világbajnoki csapatba. Ezenkívül kacérkodik a riói olimpiai indulással is. 

Az úszó három olimpián szerzett 22 érmével a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, 39-szeres világcsúcstartó, 26-szoros világbajnok és egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.

Phelpset 2004-ben ugyancsak őrizetbe vették ittas vezetésért, akkor másfél év próbaidőre bocsátották, 250 dollár bírságot kapott, és három iskolát fel kellett keresnie, ahol diákoknak tartott előadást az alkohol káros következményeiről. A másik kellemetlen esete az volt, amikor 2009-ben a média beszámolt róla, hogy marihuánát szívott egy partin.