A szex csak szexet ad el

Női sportolók gálája, Ausztrália
Női sportolók gálája, Ausztrália
Vágólapra másolva!
Félmeztelen, testfestéses nőket küldtek az ausztrál sportolónők díjátadójára. Nem aratott osztatlan sikert az ötlet.

"Nem szóltam semmit, amikor egy lovat választottak az Év sportolónőjének. Akkor sem, amikor felmerült az ötlet, hogy fehérneműben sportoljanak nők Ausztráliában. Ezúttal nem maradhatok csendben. Valaki, akiről azt gondoltam, mellettünk áll, hatalmas butaságot csinált. Úgy érzem elárultak" - kezdi a cikkét Danielle Warby, a Guardian újságírója.

Négy éve az ausztrál Women's Health magazin kampányt indított 'Támogatom a nők sportolását" jeligével, azért, hogy az ottani tehetséges női sportolók megkapják a jól megérdemelt figyelmet és elismerést.

"Idén csúnyán félresiklott valami" - kommentálja Warby az idei díjátadót, melyen négy meztelen modell csak a testfestéssel takarva pózolt a vörös kárpiton. "Miközben a női sportolók naponta megküzdenek azért, hogy tehetségükért és ne külsejük miatt értékeljék őket, mi a csudáért kell meztelen testekkel eladni az egyébként is csodás eredményeket?"

Az újságíró vitatja a marketinges axiómát, mely szerint a szexszel mindent el lehet adni: "A szex nem adja el a nők sportját, sosem adta el, és soha nem is fogja. A szex csak szexet ad el. A sikeres sportolónőket elsősorban szexszimbólumként azonosítják, és csak másodsorban sportolóként. Aki pedig nem megy bele ebbe a játékba, annak viszlát!"

Warby konkzlúziója azonban nem olyan sötét, ismer számos újságot, rajongót, fotóst, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy a nőket, mint sportolókat értékeljék.