Pistorius első éjszakája a börtönben

Pistorius sír
South African Paralympic athlete Oscar Pistorius cries as the judge reads out the verdict during his murder trial, on Pretoria, South Africa, on September 11, 2014. Pistorius stands trial for the premeditated murder of his model girlfriend Reeva Steenkamp in February 2013. AFP PHOTO/POOL
Vágólapra másolva!
A barátnőjét, Reeva Steenkampot lelövő Oscar Pistorius elkezdte letölteni ötéves büntetését a pretoriai Kgosi Mampuru börtönben, ahol az első éjszaka álomba sírta magát - írja a dél-afrikai Times-ra hivatkozva a Telegraph.
Pistorius új otthona Forrás: AFP/Stefan Heunis

Kedden szállították az intézménybe a paralimpiai bajnok műlábú futót, akit folyamatos orvosi megfigyelés alatt tartanak, hiszen az első néhány nap a legnehezebb a börtönben, legalábbis az újságnak nyilatkozó egyik alkalmazott szerint.

"Nagyon feszültnek tűnt, ami nem csoda, hiszen mostantól nem csinálhatja azt, amit szeretne, nem ehet és nem ihat azt, amit szeretne, ez nagyon megviseli ilyenkor az embert."

Egy másik forrás így nyilatkozott Pistorius első napjáról a börtönben: "Ahogy becsukódtt mögötte az ajtó, hallani lehetett, hogy elkezd sírni. Teljesen összetört. Folyamatosan sírt, szerintem egészen addig, amíg el nem aludt. Borzasztó volt hallani."

A sportolót minden nap 5.30-kor ébresztik, 7 órakor van a reggeli, délben az ebéd, 16 órakor pedig a vacsora, az ételt minden alkalommal a cellájában kell elfogyasztania.

Pistorius már a tárgyaláson is többször elsírta magát Forrás: AFP/Kim Ludbrook

Pistorius öt évet kapott barátnője lelövéséért, jó magaviselet esetén tíz hónap után szabadulhat, és házi őrizetben töltheti le a büntetése hátralévő részét.