Vágólapra másolva!
Pályafutása legjobb eredményét elérve Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság összetett pontversenyének negyedik helyén végzett.

A Zengő Motorsport pilótája a csapat közleménye szerint vasárnap a szezonzáró makaói nagydíj első versenyén a második helyen végzett, míg a második futamban negyedikként intették le.

Michelisz a dobogón ünnepel Forrás: zengomotorsport.hu


Michelisz elmondása szerint kivállóan rajtolt, végig tudta vinni a futamon, amit eltervezett, és bár érezte, hogy Sebastien Loeb gyorsabb nála, maga mögött tudta tartani a ralilegendát. Pedig közvetlenül a futam előtt még komoly technikai gondokkal küzdött a csapat, Michelisz el sem tudott indulni a felvezető körben, mert túlmelegedett a kuplungja, de a startra sikerült lehűteni.


A második futammal már nem volt ilyen elégedett a magyar pilóta, csökkent a tempója, a kuplungja továbbra sem volt rendben, és elszálltak a gumijai is, a csapat elmondása szerint alig talált be a kanyarokba.

Nagyon necces előzés

Mivel a futamot szinte végig Tiago Monteiro vezette, már mindenki elkönyvelte, hogy Michelisznek nem jönn össze az elképesztő bravúr az összetett negyedik hellyel, mikor az utolsó körben a nagy ellenfél szervója elszállt, így többen is meg tudták előzni - közöttük Michelisz Norbert is. Ez utóbbi igen meredek manőver volt, mert a Monteiro mindent elkövetett, hogy ne engedje el, rá is rántotta a kormányt a magyarra, de ez is kevésnek bizonyult.

Így lett Makaó a szerencse városa

A WTTC világbajnoki címét az argentin José Maria Lopez nyerte két francia, Yvan Muller és a kilencszeres ralivilágbajnok francia Sebastien Loeb előtt.

Michelisz így három Citroënnel versenyző pilóta mögött végzett a negyedik helyen Honda Civicjével, megelőzve a japán cég két gyári pilótáját, a portugál Tiago Monteirót és az olasz Gabriele Tarquinit.