Vágólapra másolva!
Annus Adrián edzőként, Fazekas Róbert pedig tanácsadóként segíti januártól az iráni diszkosz- és kalapácsvetők felkészülését.

Az iráni hírügynökség (IRNA) honlapján kedden megjelent hírből kiderül, hogy a magyar olimpikonok már aláírták januártól érvényes szerződésüket az Iráni Atlétikai Szövetséggel. Az IRNA beszámolója szerint az edzőként 2010 óta tevékenykedő Fazekas a jövőben Mohammad és Mahmúd Samimi felkészülését irányítja majd, Annus pedig három kalapácsvető edzéseit segíti.

Az MTI érdeklődésére a két magyar nehézatléta képviseletében Pál T. Gábor elmondta, hogy Fazekas tanácsadóként, Annus pedig edzőként tevékenykedik januártól a közel-keleti országban, amelynek sportminisztériumával állnak kapcsolatban. Hozzátette: a diszkoszvető Fazekas nem zárja ki, hogy versenyzőként olimpiai szintet dobjon, és ha sikerrel jár, rajthoz álljon a jövő évi, riói játékokon.

Az olimpiai aranyéremtől doppingvétség miatt megfosztott Annus Adrián kalapácsvető (j) és Fazekas Róbert diszkoszvető edz Szombathelyen Forrás: MTI/Czika László

A 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes sportolók egyformán győztek a 2004-es athéni olimpián, ám a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingvétség miatt megfosztotta őket első helyüktől. Annus ezután már nem versenyzett, Fazekas viszont a 2008-as pekingi olimpián nyolcadikként zárt, a 2010-es Európa-bajnokságon bronzérmes lett, a 2012-es londoni ötkarikás játékok előtt viszont pozitív doppingtesztje miatt kikerült a magyar csapatból.