Vágólapra másolva!
Hatalmas botrány robbant ki a Magyar Paralimpiai Bizottságban, miután Gömöri Zsolt elnök devizahitelének végtörlesztéséhez is hozzájárultak.

Az elnök szerint ebben semmi szabálytalan nincs, ráadásul azt mondja, a kormány adta lehetőséggel mindenki jobban járt - írja a Bors. Gömöri azzal érvel: az MPB elnöksége ezzel a fizetését is befagyasztotta. Az MPB hárommillió forintot végtörlesztett helyette, és ha minden évben tíz százalékot emelkedett volna a javadalmazása, most jóval beljebb lenne ő, és kijjebb az MPB.

A napilap azt írja, hogy a végtörlesztés igénybevétele nem az ő ötlete volt, hanem Deutsch Tamásé, a bizottság alelnökéé, akinek javaslatát elfogadta az elnökség.

Deutsch Tamás volt az ötletgazda Forrás: MTI/Bruzák Noémi

"Négy szövetségi munkatárs hitelét rendezte az MPB" – mondta Gömöri. "Mégpedig azért, mert ketten közülük teljesen kilátástalan élethelyzetbe kerültek. A fizetésük több mint felét vitte el a bank. Úgy voltak vele, hogy egy nemzetközileg komoly megbecsülésnek örvendő szervezetben ilyen áldatlan állapotok nem uralkodhatnak, nem mellékesen pedig az előző évet 19 milliós pluszban zárta az MPB, és ebből az illetékesek jóváhagyásával 9 milliót el tudtak különíteni a törlesztésekre.

Gömöri szerint csak éltek a törvény adta lehetőséggel Forrás: MTI/Kollányi Péter

A Bors szerint Gömöri a 2012-es paralimpiai sikerek után 17 milliós prémiumban részesült, ráadásul elnöki és sportszakmai igazgatói tisztéért is tisztességes fizetést kap. "Ez az ügy borzasztó károkat okozott. És az egész a szövetségen belüli konfliktusra vezethető vissza, vélhetően az egyik munkatárs kiszivárogtatott félinformációi alapján kerültünk célkeresztbe" – mondta az elnök, aki cáfolta, hogy herdálnák a pénzt.

Az RTL Klub híradójában Deutsch és Gömöri próbál magyarázkodni: