Fajdek ráijesztett Parsra

Pawel Fajdek, atlétika, kalapácsvetés
SWITZERLAND, Zurich : Poland's Pawel Fajdek, holding his national flag, celebrates after placing second in the Men's Hammer Throw final during the European Athletics Championships at the Letzigrund stadium in Zurich on August 16, 2014. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Pawel Fajdek hatalmas lengyel csúccsal, az eddigi rekordot 45 centivel felülmúlva nyerte meg a vasárnapi Janusz Kusocinski-emlékverseny kalapácsvető számát, így bombaformában várhatja az augusztus 22-én kezdődő pekingi atlétikai világbajnokságot.

Eddig is Fajdeké volt az idei legjobb eredmény, amit még a székesfehérvári Gyulai-emlékversenyen ért el (83.12), de a lengyel világbajnok a vasárnapi Janusz Kusocinski-emlékversenyen is remekelt.

Az 1932-es Los Angeles-i játékok 10 ezer méteres olimpiai bajnokáról elnevezett viadalon már az első körben megdöntötte az addigi 83.48 méteres lengyel rekordot, de a 83.83 métert is túl tudta szárnyalni egy 83.93 méteres dobással.

Pawel Fajdek Forrás: AFP/Franck Fife

A lengyel sajtó szerint az augusztus 22-én kezdődő pekingi atlétikai világbajnokságon az sem elképzelhetetlen, hogy megdönti Jurij Szedih szovjet színekben elért világrekordját. Montreal és Moszkva olimpiai bajnokának 86.74 méteres teljesítményét 29 éve nem tudta senki megdönteni, Szedih ezt még 1986. augusztus 30-án, Stuttgartban érte el.

Pars Krisztián egy hete érte el idei legjobb eredményét, a magyar klasszis a 26 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt lengyel olimpiai bajnok kalapácsvetőnő, Kamila Skolimowska emlékére 6. alkalommal megrendezett versenyen 79,91-ot dobott, amellyel 67 centivel megjavította idei legjobbját.